Νέα κόντρα Λυκουρέντζου – γιατρών για τις προσλήψεις με ημερομηνία λήξης!

  • Iatropedia
Ο υπουργός Υγείας περιχαρής ανακοίνωσε ότι θα προχωρήσει σε πρόσληψη 400 γιατρών στο ΕΣΥ. Βασική λεπτομέρεια όμως που προκαλεί και την έντονη αντίδραση των νοσοκομειακών γιατρών (ΟΕΝΓΕ) είναι πως οι προσλήψεις αυτές είναι μόλις για έναν χρόνο και με εξαιρετικά χαμηλές αμοιβές. Γι αυτό άλλωστε ελάχιστοι δείχνουν ενδιαφέρον. Τι απαντούν οι συνδικαλιστές στις ...part time προσλήψεις;

Αν έχεις 6000 κενά στα δημόσια νοσοκομεία και καλύπτεις μόνο τα 400 και μάλιστα για έναν χρόνο, τι κάνεις; Ένα μάλλον επικοινωνιακό πυροτέχνημα που στην ουσία δε λύνει κανένα από τα προβλήματα του ΕΣΥ. Άλλωστε οι 400 γιατροί που θα προσληφθούν θα καλύψουν προσωρινά τις ανάγκες και στη συνέχεια οι ελλείψεις θα βγούνε και πάλι στην επιφάνεια.

Και επειδή η τακτική αυτή του …κρύβω το πρόβλημα κάτω από το χαλί, είναι γνωστή και εφαρμόζεται εδώ και καιρό, είπε και η ηγεσία του υπουργείου Υγείας να την αξιοποιήσει.

Εξάλλου η τρόικα απαγορεύει κάθε πρόσληψη μέχρι να αποχωρήσουν από το σύστημα οι περισσότεροι.

Τι απαντά στην τακτική αυτή η Ομοσπονδία των Νοσοκομειακών Γιατρών δια στόματος του προέδρου της Δημήτρη Βαρνάβα;

“Ανήγγειλε πανηγυρικά πρόσληψη 400 επικουρικών γιατρών, έκανε μάλιστα «έκκληση» στους γιατρούς να ανταποκριθούν, διότι δήθεν δεν υπάρχει προθυμία από πλευράς τους!

Απέφυγε ο κ. Λυκουρέντζος να κάνει λόγο για τις ευτελείς αμοιβές και το βαρύ εργασιακό περιβάλλον που θα συναντήσουν οι επικουρικοί γιατροί, για τις εφημερίες τους που θα μένουν απλήρωτες, για την έλλειψη μέσων ώστε να κάνουν σωστά τη δουλεία τους.

Η κατάσταση στην υγεία είναι ούτως ή άλλως τραγική και αποτελεί κακόγουστο αστείο η προσπάθεια του κ. Λυκουρέντζου να κατασκευάζει ειδήσεις αντί να λύνει προβλήματα”.