Νέα γενόσημα φάρμακα στην αγορά! Εκδόθηκε τη νύχτα το νέο δελτίο τιμών

  • Iatropedia
Αργά τη νύχτα το υπουργείο Υγείας ανήρτησε στο διαδίκτυο το νέο δελτίο τιμών που περιλαμβάνει τιμές για νέα γενόσημα φάρμακα που θα κυκλοφορούν πλέον στην αγορά αλλά και διορθώσεις σε τιμές που είχαν δοθεί το προηγούμενο διάστημα.

Της Δήμητρας Ευθυμιάδου

Στις 8 Μαϊου θα αρχίσει να ισχύει το νέο δελτίο τιμών φαρμάκων που δόθηκε στη δημοσιότητα αργά τη νύχτα. Περιλαμβάνει μόνο νέα γενόσημα φάρμακα αλλά και διορθώσεις τιμών. Παρά τις αντιδράσεις του Συνδέσμου Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων Ελλάδος (ΣΦΕΕ) η ηγεσία του υπουργείο Υγείας δεν τιμολόγησε νέα καινοτόμα φάρμακα και θεραπείες που απευθύνονται σε σοβαρά νοσήματα.

Μάλιστα ο ΣΦΕΕ σε ανακοίνωσή του εκφράζει την έντονη δυσαρέσκειά του και μιλά ακόμη και για αδιαφάνεια και για μη νόμιμες διαδικασίες που δημιουργούν στρεβλό ανταγωνισμό στην αγορά.

Παρ αυτά τιμές δόθηκαν μόνο σε νέα γενόσημα και μάλιστα όχι στο σύνολο όσων είχαν κάνει αίτηση.

Να σημειωθεί ότι εταιρείες με νέα φάρμακα τόσο γενόσημα όσο και πρωτότυπα καινοτόμα, περιμένουν εδώ και 2,5 χρόνια να πάρουν τα προϊόντα τους τιμές παρότι ο νόμος προβλέπει ότι από την ημέρα της σχετικής αίτησης πρέπει να τιμολογούνται εντός 90 ημερών.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Πως άλλαξε εν μία νυκτί ο πρόεδρος της Επιτροπής Προμηθειών Υγείας! Το παρασκήνιο και οι αντιδράσεις

Θα αλλάξει ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου; Θα αντικατασταθεί ο Θ.Αμπατζόγλου;

Ταχύτητα και αλκοόλ σκοτώνουν τους Έλληνες το Πάσχα.

Από την νηστεία στο κρέας: Συμβουλές διατροφής για τη Μεγάλη Εβδομάδα