Νέα γενιά συμβασιούχων στα δημόσια νοσοκομεία προβλέπει η ΝΔ…

  • Iatropedia
Σύγχυση και αναποτελεσματικοτητα "βλέπει" ο τομεάρχης Υγείας της ΝΔ, Χρήστος Κέλλας, στην τροπολογία που κατέθεσε ο υπουργός Υγείας, Ανδρέας Ξανθός σχετικά με τις ατομικές συμβάσεις έργου/ παροχής υπηρεσιών καθαριότητας, φύλαξης και σίτισης σε δημόσια νοσοκομεία. Ο κ. Κέλλας τονίζει ότι ο υπουργός Υγείας δημιουργεί νέα γενιά συμβασιούχων.

Διαβάστε παρακάτω την δήλωση του κ. Κέλλα:

«Οι ατομικές συμβάσεις, που προβλέπει η τροπολογία του υπουργού Υγείας για τα δημόσια νοσηλευτικά ιδρύματα της χώρας, μόνο σύγχυση και αναστάτωση προκαλούν στην αγορά χωρίς φυσικά να επιλύουν προβλήματα.

Ο ισχυρισμός ότι η απασχόληση μέσω ατομικών συμβάσεων έργου – παροχής υπηρεσιών , καθαριότητας, φύλαξης και σίτισης συνεπάγεται μικρότερο κόστος για τα δημόσια νοσοκομεία και υγειονομικές μονάδες σε σύγκριση με τις οργανωμένες ιδιωτικές επιχειρήσεις είναι αβάσιμος. Οι επιχειρήσεις αυτές παρέχουν υψηλού επιπέδου και τεχνικών απαιτήσεων υπηρεσίες, έχουν επενδύσει σε διοικητικές δομές, σε τεχνικό προσωπικό, εξασφάλιση χρηματοπιστωτικών μέσων, προμήθεια και διαχείριση υλικών και μηχανημάτων.

Επί πλέον με τις ατομικές συμβάσεις δεν διασφαλίζεται η τήρηση αυστηρών τεχνικών προδιαγραφών ποιότητας (πιστοποιήσεις ISO, ασφαλιστήρια αστικής ευθύνης, άρτιος μηχανολογικός εξοπλισμός, πιστοποιημένα και ασφαλή για την υγεία αναλώσιμα υλικά), δεν λαμβάνεται πρόνοια για την εξασφάλιση ειδών ιματισμού και ατομικής προστασίας και ούτε διασφαλίζεται ο έλεγχος και η πιστοποίηση της ποιότητος των εκτελεσθέντων εργασιών.

Είναι προφανές ότι θέλουν να δημιουργήσουν μια νέα γενιά συμβασιούχων, οι οποίοι με την ελπίδα της μονιμοποίησης θα περιέλθουν σε ομηρία και θα αποτελούν εκλογική τους πελατεία.
Το κομματικό κράτος «ΣΥΡΙΖΑ» σε όλο του το μεγαλείο».

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΕΦΗΜΕΡΕΥΟΝΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

image description

Δείτε ποιά νοσοκομεία εφημερεύουν