Νέα φάρμακα με τιμές στην αγορά από Οκτώβριο! Τι είπε ο πρόεδρος του ΕΟΦ

  • Iatropedia
Μετά από καιρό αναμονής φαίνεται πως ανοίηει ένα παράθυρο αισιοδοξίας τόσο για τους ασθενείς όσο και για τις φαρμακευτικές εταιρείες καθώς ο πρόεδρος του ΕΟΦ Δημήτρης Λιντζέρης διαβεβαιώνει πως θα τιμολογηθούν όλα τα νέα φάρμακα τον Οκτώβριο.

Ειδικότερα όπως δήλωσε κατά τη διάρκεια του 13ου συνεδρίου Healthworld του Ελληνοαμερικανικού επιμελητηρίου τον επόμενο μήνα θα λάβουν τιμή όλα τα φάρμακα που έχουν καταθέσει σχετικό αίτημα.

Όπως επεσήμανε μάλιστα: «ο ΕΟΦ έχει κάνει βήματα. Χρειάζονται πολλά. Π.χ. στελέχωσης για ταχύτητα στις εγκρίσεις. Έχουν γίνει άλματα στα θέματα τιμολόγησης ανατιμολόγησης».

Ο πρόεδρος του Συνδέσμου Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων Ελλάδος (ΣΦΕΕ) Κωνσταντίνος Φρουζής, μιλώντας στο ίδιο συνέδριο ζήτησε να σταματήσει η οριζόντια λογική των clawback – rebate διότι όπως επανέλαβε αυτό το ενδεχόμενο θα απειλήσει θέσεις εργασίας και θα φέρει απόσυρση επενδύσεων.

Σημείωσε δε πως στην Ελλάδα η κατά κεφαλή δημόσια δαπάνη για φάρμακα έχει πέσει κάτω από τα 200 ευρώ όταν στην υπόλοιπη Ευρώπη κυμαίνεται στα 300.

Ο πρόεδρος του ΣΦΕΕ αναρωτήθηκε αν τελικά η Ελλάδα θα εξελιχθεί όσον αφορά την φαρμακευτική της πολιτική όπως είναι αυτή της Πορτογαλίας όπου τα ποσοστά της συμμετοχής των ασθενών αγγίζουν πλέον το 53%.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Μόνο στο iatropedia: Πότε θα τελειώσει η αξιολόγηση των γιατρών του πρώην ΙΚΑ!

Μάχη για τον έλεγχο στις ιδιωτικές κλινικές! ΕΟΠΥΥ: «Δεν είπα ότι μας υπερχρεώσατε»!

Στο πόδι οι εργαζόμενοι στην Υγεία! Πότε απεργούν

Σε συναγερμό το υπ.Υγείας για την άφιξη της τρόικας! Τι ζητούν οι δανειστές