Νέα επιτροπή στον Κεντρικό Συμβούλιο Υγείας (ΚΕΣΥ) – Πρόεδρος ξανά ο Κωνσταντίνος Μάρκου

  • Γιάννα Σουλάκη
ΚΕΣΥ
Παρουσία του υπουργού Υγείας, Ανδρέα Ξανθού η Ολομέλεια του Κεντρικού Συμβουλίου Υγείας (ΚΕΣΥ) συνεδρίασε με τη νέα της σύνθεση, και εξέλεξε νέο πρόεδρο, αντιπρόεδρο και Εκτελεστική Επιτροπή.

Στη θέση του Προέδρου της Εκτελεστικής Επιτροπής του ΚΕΣΥ, επανεξελέγη, ύστερα από πρόταση του υπουργού Υγείας, ο Κωνσταντίνος Μάρκου Καθηγητής Παθολογίας – Ενδοκρινολογίας, του Ιατρικού Τμήματος του Πανεπιστημίου Πατρών και στη θέση της αντιπροέδρου, η Χρυσούλα Νικολάου καθηγήτρια Βιοπαθολογίας – Ανοσολογίας, του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΕΚΠΑ).

Την 7μελή Εκτελεστική Επιτροπή συμπληρώνουν ακόμα εκ του αξιώματος τους, οι: Δημήτριος Βαρνάβας μέλος του ΔΣ του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ πρώην ΚΕΕΛΠΝΟ) και Παρασκευή Θεοφίλου Προϊσταμένη της Γενικής Διεύθυνσης Υπηρεσιών Υγείας, του Υπουργείου Υγείας.

Εξελέγησαν ακόμα ως μέλη οι: Κωνσταντίνος Κουτσόπουλος, Χειρουργός ως εκπρόσωπος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου (ΠΙΣ), Χάρις Ματσούκα Πρόεδρος του Εθνικού Κέντρου Αιμοδοσίας (ΕΚΕΑ) και Αλέξανδρος Γαρύφαλλος καθηγητής Παθολογίας-Ρευματολογίας της Ιατρικής Σχολής του ΑΠΘ.

Ο υπουργός Υγείας δήλωσε ότι στο ανασυγκροτημένο πλέον ΚΕΣΥ συμμετέχει με πιο αντιπροσωπευτικό τρόπο η πλειονότητα των επαγγελματιών υγείας και για 1η φορά εκπροσωπούνται ασθενείς –λήπτες υπηρεσιών Υγείας. Επίσης αναγνώρισε την πολύ σημαντική προσπάθεια που έγινε στη διάρκεια της προηγούμενης τριετίας (2016-2019) για την αναβάθμιση του επιστημονικού ρόλου του ΚΕΣΥ και την αναδιοργάνωση της ιατρικής εκπαίδευσης. Με τη νέα διοίκηση του το ΚΕΣΥ θα μπορέσει –έχοντας και τη στήριξη του Υπουργείου Υγείας- να δρομολογήσει ακόμα μεγαλύτερες αλλαγές στην εκπαίδευση των ειδικευόμενων γιατρών, να προχωρήσει στη θεσμοθέτηση νέων ιατρικών ειδικοτήτων και εξειδικεύσεων και να εξορθολογήσει το καθεστώς των ιατρικών συνεδρίων και της συνεχιζόμενης εκπαίδευσης των επαγγελματιών υγείας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΕΦΗΜΕΡΕΥΟΝΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

image description

Δείτε ποιά νοσοκομεία εφημερεύουν