Νέα επίθεση της ΠΟΕΔΗΝ στην ηγεσία του Υπουργείου για τα προβλήματα από τον χιονιά

  • Iatropedia
ΠΟΕΔΗΝ
Με σημερινή της ανακοίνωση η ΠΟΕΔΗΝ κάνει λόγο για "προπαγάνδα της Κυβέρνησης" στα όσα από χτες κατήγγειλε για τα μεγάλα προβλήματα που παρουσίασαν κάποια νοσοκομεία εξαιτίας των δυσμενών καιρικών συνθηκών.

Η σημερινή ανακοίνωση της ΠΟΕΔΗΝ:

Περί αποκλεισμού ΚΑΤ από τα χιόνια και της ανεπαρκούς θέρμανσης των Νοσοκομείων

Σας κοινοποιούμε ανακοινώσεις των Σωματείων

Η προπαγάνδα της Κυβέρνησης προκαλεί θυμηδία. Με τα παπαγαλάκια της διαψεύδει κάθε τι στραβό που υπάρχει στις Υγειονομικές Μονάδες και το αναδεικνύουμε.

Καθυβρίζουν όποιον ασκεί κριτική.

Αν έδειχνε τέτοια αντανακλαστικά και για τις ασκούμενες πολιτικές στην Υγεία τα πράγματα θα ήταν καλύτερα. Όλοι στη γραμμή Πολάκη.

Ακόμη και τώρα που επικρατούν στη χώρα πολικές συνθήκες. Αντί να δείξουν κοινωνική ευαισθησία φωνάζουν!!!

Αποκλεισμός Νοσοκομείου ΚΑΤ από τα χιόνια.

Το βράδυ της Δευτέρας και έως το μεσημέρι της Τρίτης ήταν ένα Νοσοκομείο απροσπέλαστο. Όλοι οι γύρω δρόμοι αποκλεισμένοι από το χιόνι. Κλειστός ο ηλεκτρικός σιδηρόδρομος. Ο περιβάλλοντας χώρος και οι δρόμοι του Νοσοκομείου με 20 πόντους χιόνι. Δεν εμφανίστηκε κανένα εκχιονιστικό μηχάνημα, ούτε συνεργείο για να ρίξει αλάτι έως το μεσημέρι από το Δήμο Κηφισιάς (εκεί ανήκει το Νοσοκομείο) ή από την Περιφέρεια Αττικής.

Το Σωματείο Εργαζομένων είχε ενημερώσει τη Διοίκηση από την προηγούμενη ημέρα να λάβει μέτρα. Μάταια!!!

Οι εργαζόμενοι του Νοσοκομείου χωρίς να διαθέτουν τα κατάλληλα μέσα έκαναν ότι μπορούσαν και να απομακρύνουν το χιόνι. Η κινητοποίηση του Νοσοκομείου έγινε μετά τις παρεμβάσεις τις δικές μας και του Σωματείου. Ασθενείς έκτακτα περιστατικά επειδή δεν μπορούσαν να προσεγγίσουν με δικά τους μέσα το Νοσοκομείο, αναγκάστηκαν και πήγαν σε άλλα εφημερεύοντα Νοσοκομεία. Αναβλήθηκαν χειρουργεία. Πράγματι χειρουργήθηκαν όμως ασθενείς με καθυστερήσεις από το μεσημέρι και μετά.

Ο Διοικητής καλούσε την Αστυνομία να πάει να φέρει αποκλεισμένους από το χιόνι Αναισθησιολόγους από το σπίτι τους. Γιατροί, χειρουργοί πήγαιναν σπίτια συναδέλφων εργαλιοδοτών να τους φέρουν επειδή ήταν αποκλεισμένοι.

Σας κοινοποιούμε την ανακοίνωση του Σωματείου.

Σχετικά με τη θέρμανση

Η καταγγελία της ΠΟΕΔΗΝ έγινε την Παρασκευή 4/1/2019 και είναι απολύτως ακριβής. Μετά την καταγγελία μας για επικοινωνιακούς λόγους έγιναν προσπάθειες βελτίωσης της κατάστασης στις Υγειονομικές Μονάδες που ανακοινώσαμε ότι έχουν προβλήματα θέρμανσης. Εάν δεν είχε γίνει η καταγγελία τα πράγματα θα ήταν πολύ χειρότερα σήμερα.

Όμως τα προβλήματα συνεχίζουν να υφίσταται και είναι μεγάλα. Τρέμουν από το κρύο οι ασθενείς.

ΣΤΟ ΕΛΕΝΑ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ έφτιαξαν ευτυχώς προσωρινά τα κλιματιστικά στην αίθουσα τοκετού. Δούλευαν τα συνεργεία δύο ημέρες αλλά μετά την καταγγελία μας για να τα φτιάξουν. Είναι όμως διαλυμένα τα κλιματιστικά και σε λίγες ημέρες θα ξαναχαλάσουν. Όπως εξάλλου βεβαιώνει η εταιρεία που της ανατέθηκε η συντήρησή τους.

Προβλήματα όμως συνεχίζουν να υφίστανται στους εξής χώρους:

Τμήμα ανάνηψης, έξω από το χειρουργείο, στο Παιδοχειρουργικό, στο χειρουργείο Β’ απόξεσης στον εξωτερικό χώρο παραλαβής ασθενών στα ΤΕΠ, στο Εξωτερικό Παιδιατρικό ιατρείο.

ΣΤΗΝ ΑΡΤΑ στο Νοσοκομείο της πόλης που κατάγεται ο Πρωθυπουργός τουρτουρίζουν οι ασθενείς. Δείτε τη καταγγελία του Σωματείου. Φέρνουν θερμαντικά σώματα από το σπίτι οι ασθενείς και το προσωπικό. Κάνουν οικονομία στο πετρέλαιο που η προμήθεια γίνεται με καθημερινές αναθέσεις. Δεν έχουν ζεστό νερό για τους ασθενείς και τα παιδιά και στην πόλη επικρατεί πολική θερμοκρασία.

ΚΕΝΤΡΟ ΥΓΕΙΑΣ ΣΚΟΠΕΛΟΥ: Σας κοινοποιούμε ανακοίνωση του Σωματείου που βεβαιώνει ότι δεν βρίσκουν προμηθευτή για να τους βάλει πετρέλαιο θέρμανσης με πίστωση λόγω αφερεγγυότητας.

 

Η ανακοίνωση από το ΔΣ του Συλλόγου Εργαζομένων στο Νοσοκομείο και στα ΚΥ Άρτας

Σχεδόν μια εβδομάδα έχει περάσει με πολικές θερμοκρασίες στο νομό Άρτας και η κατάσταση θέρμανσης στο Νοσοκομείο και στα ΚΥ του νομού είναι προβληματική.

Η κεντρική λειτουργία της θέρμανσης περιορίζεται στις 10 ώρες το 24ωρο, ενώ η παροχή ζεστού νερού σταματάει στις 11 το βράδυ.

Η προμήθεια πετρελαίου για τις ανάγκες του Νοσοκομείου γίνεται με διαδικασίες καθημερινών αναθέσεων, χωρίς να καλύπτονται πλήρως ούτε καν οι άμεσες ανάγκες καθώς στις διαγωνιστικές διαδικασίες δεν συμμετέχουν οι πρατηριούχοι και οι εταιρείες παροχής και διανομής πετρελαίου.

Το κτίριο του Νοσοκομείου έχει τεράστιες απώλειες και οι μελέτες για την ενεργειακή αναβάθμιση του φαίνεται να προχωρούν όσο πιο αργά μπορούν.

Οι ασθενείς που νοσηλεύονται στις κλινικές του Νοσοκομείου, του οποίου η κάλυψη αυτή την περίοδο αγγίζει σε ποσοστό κατά μέσο όρο το 90%, αναγκάζονται να φέρνουν θερμαντικά σώματα από τα σπίτια τους, ενώ προσπαθούν με οποιοδήποτε μέσο να περιορίσουν τις απώλειες θέρμανσης του κτιρίου.

Ταυτόχρονα οι ανάγκες για ζεστό νερό στις κλινικές τη νύχτα είναι μεγάλες κι είναι απορίας άξιο πώς θα πλυθεί και θα καθαριστεί ένας άνθρωπος ή ένα παιδί αν υπάρχει ανάγκη, με παγωμένο νερό. Να διευκρινίσουμε ότι για την παροχή ζεστού νερού απαιτείται η καύση πετρελαίου σε άλλο καυστήρα, ξεχωριστό από αυτό της θέρμανσης.

Απαιτούμε από τη Διοίκηση του Νοσοκομείου και από το Υπουργείο Υγείας, να βρει σήμερα κιόλας τρόπο ώστε να εξασφαλιστούν οι στοιχειώδης ανάγκες των ασθενών και των εργαζόμενων σε θέρμανση και ζεστό νερό.

Απαιτούμε από την Διοίκηση του Νοσοκομείου και το Υπουργείο Υγείας να προχωρήσουν άμεσα οι μελέτες και οι διαδικασίες για την ενεργειακή αναβάθμιση του κτιρίου.

Απαιτούμε από την κυβέρνηση και το Υπουργείο Υγείας την αύξηση των προϋπολογισμών και των δαπανών για την λειτουργία των Νοσοκομείων και την υγεία.

Απαιτούμε από την κυβέρνηση την μείωση της τιμής του πετρελαίου για όλο το λαό.

Θα αγωνιστούμε για τον τερματισμό των νεοφιλελεύθερων πολιτικών λιτότητας! Θα αγωνιστούμε για ένα δημόσιο σύστημα υγείας για όλους! Θα υπερασπιστούμε το δημόσιο αγαθό της υγείας, ενάντια στην εμπορευματοποίηση του!

Άρτα, 9/1/2019

Το ΔΣ του Συλλόγου Εργαζομένων στο Νοσοκομείο και στα ΚΥ Άρτας

 

Η ανακοίνωση από το Σωματείο Εργαζομένων Κέντρων Υγείας Ν.Μαγνησίας

Σας ενημερώνουμε ότι στο Κ.Υ.Σκοπέλου δεν έχει θέρμανση διότι δεν υπάρχει προμηθευτής που να θέλει να συνεργαστεί με το Κ.Υ.Σκοπέλου, διότι θέλουν τα χρήματα άμεσα και όχι 2 μήνες μετά που πληρώνει η 5η ΥΠΕ… και όπως όλο το Δημόσιο.

Στο ΠΠΙ Αλοννήσου έβαλαν πετρέλαιο γιατί υπάρχει προμηθευτής που δέχτηκε.

Στα υπόλοιπα Κ.Υ. του Νομού δεν έχει παρουσιαστεί κάποιο πρόβλημα, όπως παλαιότερα…γιατί κάποιοι προμηθευτές δέχονται να μας χορηγήσουν πετρέλαιο…και η 5η ΥΠΕ πληρώνει περίπου στο δίμηνο…

Χονδρογιάννη Νέλη

 

Η ανακοίνωση από το Σωματείο Εργαζομένων Νοσοκομείου Κ.Α.Τ.:

ΑΠΡΟΣΠΕΛΑΣΤΟ ΤΟ ΚΑΤ ΜΕ ΜΙΑΣ ΜΕΡΑΣ ΧΙΟΝΟΠΤΩΣΗ

Για ακόμα μια φορά σε μια κατάσταση που θεωρητικά θα έπρεπε να είναι ελεγχόμενη και με προαποφασισμένα βήματα (αφού έγκαιρα οι διοικούντες γνώριζαν για την καιρική κατάσταση) όφειλαν να είχαν προνοήσει για την ασφαλή πρόσβαση εργαζομένων και ασθενών στο Νοσοκομείο. Ατυχή – τουλάχιστον- είναι η ανακοίνωση της Διοίκησης αφού και μόνο οι εικόνες που όλοι είδαμε τους διαψεύδουν.

Το Σωματείο έγκαιρα με παρέμβαση τόσο στη Νοσηλευτική Διεύθυνση όσο και στην Διοίκηση ζήτησε να παρθούν όλα εκείνα τα μέτρα που θα εξασφάλιζαν την ασφαλή μεταφορά των εργαζομένων γεγονός που παράλληλα θα διασφάλιζε και την ομαλή λειτουργία του Νοσοκομείου. Συγκεκριμένα καθαρισμός δρόμων ποσότητα αλατιού και όχημα που θα μεταφέρει το προσωπικό από και προς τον Σταθμό του Ηλεκτρικού στην Στάση ΗΡΑΚΛΕΙΟ (και της βραδινής και της πρωινής βάρδιας)

Τίποτα από όλα αυτά δεν δρομολογήθηκαν παρόλες τις δεσμεύσεις.

Με αποτέλεσμα να μπει σε κίνδυνο η ακεραιότητα των συναδέλφων, να δέχονται τηλέφωνα στο σπίτι που να τους επιβάλλουν να έρθουν στην δουλειά σ αυτές τις συνθήκες (αναφέρθηκαν και τραυματισμοί στην προσπάθεια, μετά από τηλεφώνημα, να έρθουν στην δουλειά). Εργαζόμενοι με ίδια μέσα να προσπαθούν να μεταφέρουν άλλους συναδέλφους προκειμένου να γίνουν χειρουργεία. Η πρόσβαση στις εισόδους του και στον εσωτερικό περίβολο του Νοσοκομείο μέχρι και το μεσημέρι να ήταν απαγορευτική.

Απαιτούμε:

Άμεσα

  • να εκδοθεί με ευθύνη της Διοίκησης σχέδιο-απόφαση για ανάλογες καιρικές συνθήκες με ορισμό υπευθύνου και κατάλληλα μέσα που θα περιλαμβάνουν και την μεταφορά του προσωπικού και να κοινοποιηθεί σε όλα τα τμήματα και τους εργαζόμενους.
  • να καλυφτούν οι απουσίες του προσωπικού αφού η Διοίκηση και η Πολιτεία δεν έλαβαν κανένα μέτρο για να μεταφερθούν οι εργαζόμενοι.

Χαιρετίζουμε τους συναδέλφους που αψήφησαν τον κίνδυνο για τη σωματική τους ακεραιότητα και παρά τις αντίξοες καιρικές συνθήκες βρέθηκαν στη δουλειά τους .

Η Διοίκηση οφείλει να τους επιβραβεύσει, έμπρακτα.

ΓΙΑ ΤΟ ΔΣ

H ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                  H ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΠΑΚΟΥ ΒΟΥΛΑ                               ΣΤΟΥΚΑ ΧΡΥΣΟΥΛΑ