Νέα εγκύκλιος για την τήρηση των ατομικών ιατρικών φακέλων των εργαζομένων

  • Iatropedia newsroom
εργασίας
Το «δεξί χέρι» Επιθεωρητών και Ιατρών Εργασίας είναι η νέα εγκύκλιος που εκδόθηκε και διευκρινίζει λεπτομέρειες για το έργο τους.

Διευκρινήσεις για την διευκόλυνση των Ιατρών Εργασίας και των Επιθεωρητών Υγείας και Ασφάλειας σχετικά με τον τρόπο τήρησης των ατομικών ιατρικών φακέλων των εργαζομένων δόθηκαν με εγκύκλιο.

Το Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, παρέχει αναλυτικές πληροφορίες σχετικά με τις απαιτήσεις της νομοθεσίας, για άσκηση τόσο του ελεγκτικού έργου των Επιθεωρητών Υγείας και Ασφάλειας όσο και του έργου Ιατρών Εργασίας.

Μετά την έκδοση της σχετικής εγκυκλίου, ο αρμόδιος Υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης κ. Βασίλης Σπανάκης δήλωσε τα εξής:

«Με τη σημερινή μας εγκύκλιο διευκολύνεται σημαντικά το έργο των Ιατρών Εργασίας και το επίπεδο επίβλεψης υγείας των εργαζομένων. Η μείωση των εργατικών ατυχημάτων και της νοσηρότητας στους εργασιακούς χώρους, καθώς και η συνεπής και ουσιαστική εφαρμογή της νομοθεσίας για τα μέτρα πρόληψης, αποτελούν κεντρικούς στόχους πολιτικής για το Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης. Γι’ αυτό το λόγο, το αμέσως επόμενο διάστημα, θα λάβουμε και νέες, πρόσθετες σημαντικές πρωτοβουλίες για την προστασία της υγείας και ασφάλειας των εργαζομένων».

Δείτε τη σχετική εγκύκλιο ΕΔΩ