Νέα δεδομένα στην Κλινική Μικροβιολογία!

Νέα εποχή στην κλινική μικροβιολογία ''ανατέλει'' η εγκατάσταση και λειτουργία του πρώτου στην Ελλάδα συστήματος που επιτρέπει την ταχεία ταυτοποίηση μικροοργανισμών από κλινικά δείγματα, παρέχοντας έγκαιρη πληροφόρηση για καλύτερη επιλογή αντιβιοτικής θεραπείας αλλά και κατάλληλων ενεργειών στο πλαίσιο διαχείρισης επιδημιών και περιορισμού μετάδοσης των λοιμώξεων.

Όπως δηλώνει η Διευθύντρια των Κεντρικών Εργαστηρίων του ΥΓΕΙΑ κα. Ελένη Παπαδογεωργάκη, «Με το VITEK®MS τα αποτελέσματα ταυτοποίησης μικροοργανισμών είναι πλέον διαθέσιμα σε λίγα μόλις λεπτά, συγκριτικά με τις παραδοσιακές τεχνικές ταυτοποίησης οι οποίες απαιτούν 24-72 ώρες από την αρχική απομόνωση του μικροοργανισμού. Έτσι, εκτός από τη σημαντική εξοικονόμηση χρόνου, οι κλινικοί ιατροί, μπορούν να ξεκινούν ή να τροποποιούν εγκαίρως την ενδεικνυόμενη θεραπεία, συμβάλλοντας στην καλύτερη παροχή υπηρεσιών υγείας και αποθεραπείας των ασθενών».

Το σύστημα παρέχει τη δυνατότητα ανάλυσης έως και 192 δειγμάτων ταυτόχρονα, ενώ είναι σχεδιασμένο για τη βέλτιστη ροή εργασίας στο κλινικό μικροβιολογικό εργαστήριο και διαθέτει εγκρίσεις FDA και CE/IVD για διαγνωστική χρήση.

Σε δηλώσεις του ο Διευθύνων Σύμβουλος του ΥΓΕΙΑ κ. Αναστάσιος Κυπριανίδης, επιβεβαιώνει τη συνεχή δέσμευση του Ομίλου στην υιοθέτηση καινοτόμων τεχνολογιών προς όφελος των ασθενών τονίζοντας ότι «Στόχος μας παραμένει η παροχή ποιοτικών υπηρεσιών υγείας με τελικό αποδέκτη την βέλτιστη φροντίδα και υγεία του ασθενούς».

image description

ΕΓΚΥΚΛΟΠΑΙΔΕΙΑ ΥΓΕΙΑΣ

Η ζάλη, ή αλλιώς ζαλάδα, είναι ένα σύμπτωμα που μπορεί να οριστεί ως το αίσθημα αστάθειας ή απώλειας της...

Κάντε αναζήτηση στην εγκυκλοπαίδεια υγείας του iatropedia.gr

ΕΦΗΜΕΡΕΥΟΝΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

image description

Δείτε ποιά νοσοκομεία εφημερεύουν

Top 5 Trends