Νέα απάτη με φάρμακα σε βάρος του ΙΚΑ!

  • Iatropedia
Επί σειρά ετών πολλοί φαίνεται πως ήταν αυτοί που θησαύριζαν στις πλάτες των ασφαλισμένων αλλά και του μεγαλύτερου ασφαλιστικού φορέα της χώρας του ΙΚΑ. Η νέα περίπτωση αποκαλύφθηκε στη Θεσσαλονίκη και σχετίζεται με φαρμακοποιό και 4 γιατρούς του ΙΚΑ που εισέπρατταν παράνομα χρήματα από υπερσυνταγογραφήσεις, σύμφωνα με το κατηγορητήριο.

Η υπόθεση αποκαλύφθηκε σε έλεγχο των επιθεωρητών Υγείας στη Θεσσαλονίκη και έχει πάρει ήδη το δρόμο της Δικαιοσύνης.

Πρόκειται για φαρμακοποιό σε χωριό της ανατολικής Θεσσαλονίκης και τέσσερις γιατρούς του ΙΚΑ.

Η φαρμακοποιός φέρεται να λάμβανε χρήματα από συνταγές που υπέγραφαν οι γιατροί σε βιβλιάρια ηλικιωμένων – ασφαλισμένων του ΙΚΑ.

Οι συνταγές αφορούσαν ψυχοτρόπα φάρμακα, μέρος των οποίων η φαρμακοποιός χορηγούσε κανονικά στους ασφαλισμένους που αντιμετώπιζαν σχετικές παθήσεις, ενώ τα υπόλοιπα σκευάσματα τα τοποθετούσε στα ράφια της επιχείρησής της και τα διέθετε προς πώληση.

Οι εμπλεκόμενοι αντιμετωπίζουν την κατηγορία της απάτης σε βάρος του Δημοσίου, σε συνδυασμό με τις επιβαρυντικές διατάξεις του νόμου περί καταχραστών του Δημοσίου μια που η ζημιά στα ταμεία του ΙΚΑ, από το 2009 έως και το 2010 -διάστημα κατά το οποίο διαπιστώθηκε η δράση τους- αγγίζει τις 180.000 ευρώ.

Το επόμενο διάστημα ο γ' ειδικός ανακριτής Θεσσαλονίκης θα αποστείλει κλήσεις στους κατηγορουμένους για να απολογηθούν.