Νανοσωματίδια προκαλούν αντικαρκινική αντίδραση

Αμερικανοί επιστήμονες ανακάλυψαν ότι νανοσωματίδια σε συγκεκριμένη θερμοκρασία μπορούν να «πυροδοτήσουν» αντίδραση του ανοσοποιητικού κατά καρκινικών όγκων σταματώντας την μετάστασή τους.

Ερευνητές από το Norris Cotton Cancer Center του Dartmouth College στο Νιού Χάμπσαϊρ κατόρθωσαν να προσδιορίσουν την ακριβή θερμοκρασία υπό την οποία νανοσωματίδια είναι σε θέση να προκαλέσουν ευρεία αντικαρκινική αντίδραση του ανοσοποιητικού συστήματος εναντίον κακοήθων όγκων. Η αντιμετώπιση ενός ταυτοποιημένου όγκου μέσω ελαφράς τοπικής υπερθερμίας πριν την επέμβαση για την αφαίρεσή του δείχνει πως ενισχύει την αντικαρκινική αντίδραση του οργανισμού, συμβάλλοντας έτσι στην αναχαίτιση της εξάπλωσης της ασθένειας, εξηγεί στην επιθεώρηση Nanomedicine: Nanotechnology, Biology and Medicine ο επικεφαλής της ερευνητικής ομάδας Steven Fiering.

Η ανοσοθεραπεία είναι ο πλέον σύγχρονος τρόπος για την καταπολέμηση του καρκίνου καθώς το ανοσοποιητικό αναγνωρίζει και συνήθως εξαλείφει μικρούς όγκους. Ωστόσο, άλλοι όγκοι εξελίσσονται σε πρόβλημα μπλοκάροντας την τάση του ανοσοποιητικού για την φυσική καταστολή τους. Εδώ, σημαντική βοήθεια παρέχει η τεχνολογία νανοσωματιδίων παρέχοντας επιλογές νέων στρατηγικών. Σε μελέτες που έγιναν με ποντίκια με όγκους μελανώματος, οι ερευνητές εισήγαγαν νανοσωματίδια σιδήρου απευθείας στους όγκους, εφαρμόζοντας παράλληλα εναλλασσόμενο μαγνητικό πεδίο για την ομοιόμορφη θέρμανση των νανοσωματιδίων σε επακριβώς προκαθορισμένη θερμοκρασία.

«Ενώ είναι εύκολο να εφαρμοσθεί αρκετή θερμότητα για την καταστροφή του όγκου, αυτό δεν είχε το αποτέλεσμα που επιδιώκαμε –την διέγερση μιας συστημικής ανοσολογικής απόκρισης για την εξάλειψη της μετάστασης» λέει. «Εξετάζοντας διάφορες μεταβλητές θερμοκρασίας, μάθαμε ότι ακριβώς στους 43 βαθμούς Κελσίου η συστημική αυτή αντίδραση ενεργοποιείται. Η ασφαλής διεξαγωγή της μεθόδου συνιστά μια ισχυρή θεραπευτική προσέγγιση που μπορεί να τονώσει το ανοσοποιητικό για την αντιμετώπιση μεταστατικών όγκων».

image description

ΕΓΚΥΚΛΟΠΑΙΔΕΙΑ ΥΓΕΙΑΣ

Η ζάλη, ή αλλιώς ζαλάδα, είναι ένα σύμπτωμα που μπορεί να οριστεί ως το αίσθημα αστάθειας ή απώλειας της...

Κάντε αναζήτηση στην εγκυκλοπαίδεια υγείας του iatropedia.gr

ΕΦΗΜΕΡΕΥΟΝΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

image description

Δείτε ποιά νοσοκομεία εφημερεύουν

Top 5 Trends