Να τηρήσουν όσα υπόσχονταν προεκλογικά ζήτησαν από την κυβέρνηση οι γιατροί του ΠΕΔΥ Αττικής

  • Μαρία Τσιλιμιγκάκη
Να κάνει σημαντικές βελτιώσεις στις διατάξεις που αφορούν στους γιατρούς της πρωτοβάθμιας υγείας στο υπό συζήτηση νομοσχέδιο και να τηρήσει τις προεκλογικές της δεσμεύσεις ζήτησε από την κυβέρνηση το σύνολο των γιατρών του ΠΕΔΥ Αττικής.

Η Γενική Συνέλευση ομόφωνα απαιτεί από το υπουργείο Υγείας :

-Να τηρήσει τις προεκλογικές του δεσμεύσεις και να δοθεί η δυνατότητα επανόδου των απολυμένων συναδέλφων μας.
-Να αποσύρει από το υπό ψήφιση Ν/Σ τη διάταξη (βββ) της παραγράφου 3, του άρθρου 26 που απαιτεί την παραίτηση μας από τις νόμιμες δικαστικές διεκδικήσεις.
-Να συστήσει προσωποπαγείς θέσεις για όσους εργάζονται με δικαστικές αποφάσεις μέχρι την αποχώρηση τους από την υπηρεσία.
-Να αποσύρει την απαράδεκτη τροπολογία, η οποία ορίζει σε 4% επί του εισοδήματος την εισφορά για το εφάπαξ (πρόνοια), καθώς και την διάταξη για τις αποσπάσεις προσωπικού χωρίς την συγκατάθεση τους .
-Επισημαίνει ότι η επιμήκυνση του ωραρίου στις Μονάδες Υγείας ενώ δεν προσφέρει στην ουσιαστική βελτίωση της προσφερόμενης περίθαλψης, δημιουργεί προβλήματα στη λειτουργία τους. Αντίθετα ο Σύλλογος επανειλημμένα έχει τοποθετηθεί και ζητήσει από το Υπουργείο Υγείας την ποιοτική αναβάθμιση των Μονάδων για ασφαλή 24ωρη λειτουργία και εφημέρευση.
-Απαιτεί την πλήρη εξομοίωση των συναδέλφων ΠΑΑ με αυτούς του ΕΣΥ σε ότι αφορά τις συνθήκες εργασίας και τις οικονομικές απολαβές . Επίσης, την εξομοίωση των συναδέλφων που εργάζονται με την απαράδεκτη «επικουρική» σχέση εργασίας με τους ΠΑΑ.
-Τέλος, ζητάμε τη διενέργεια ελέγχου για την καταλήστευση των πόρων του ΤΣΑΥ.

Στη Γενική Συνέλευση του ΣΕΥΠ ΕΟΠΥΥ-ΠΕΔΥ Αττικής παρευρέθη και ο αντιπρόεδρος του ΙΣΑ κ. Ευρ. Μπιλιράκης που στάθηκε αλληλέγγυος στον αγώνα μας για τη διάσωση και βελτίωση της ΠΦΥ. Επίσης, διαβάστηκε μήνυμα του αντιπροέδρου της ΠΟΣΕΥΠ ΕΟΠΥΥ- ΠΕΔΥ και προέδρου του ΣΕΥΠ ΠΕΔΥ Θεσ/κης κ. Σ. Παρασκευόπουλου. Παρευρέθησαν και διευκρίνισαν τα νομικά θέματα οι Νομικοί Σύμβουλοι του Σωματείου.