Να μονιμοποιηθούν οι συμβασιούχοι νοσηλευτές και οι επικουρικοί γιατροί ζητούν οι εργαζόμενοι στο ΓΝΑ «Ευαγγελισμός»

  • Iatropedia
Kινητοποίηση έξω από το υπουργείο Υγείας θα πραγματοποιήσουν την Τρίτη 3 Νοέμβρη στις 2 το μεσημέρι οι εργαζόμενοι στο ΓΝΑ "Ευαγγελισμός" με σκοπό να διαμαρτυρηθούν για την αναχώρηση από τα νοσοκομεία της χώρας (και το δικό τους) όσων επικουρικών γιατρών αλλά και νοσηλευτών λήγουν οι συμβάσεις...

της Μαρίας Τσιλιμιγκάκη

Να μην φύγει κανείς αλλά και να μην μείνει εργαζόμενος νοσηλευτής αμειβόμενος με «μπλοκάκι» ζητούν οι εργαζόμενοι στον «Ευαγγελισμό» που καλούν κι άλλα σωματεία εργαζομένων να ενώσουν τις δυνάμεις τους μαζί τους στην διαμαρτυρία της Τρίτης.

Όπως αναφέρει στην ενημέρωση που απέστειλε ο κ. Ηλίας Σιώρας, «στο νοσοκομείο μας εργάζονται 55 συμβασιούχοι συνάδελφοι, όλων των ειδικοτήτων (γιατροί, νοσηλευτές, διοικητικοί, παραϊατρικό προσωπικό) στις παραπάνω κατηγορίες. Το αμέσως επόμενο διάστημα – δηλ. από τον τρέχοντα μήνα έως και 31 Δεκεμβρίου – λήγουν οι συμβάσεις τους! Δηλαδή, απολύονται! Τονίζουμε για πολλοστή φορά ότι καλύπτουν ζωτικές ανάγκες του νοσοκομείου. Η έλλειψη μόνιμου προσωπικού έχει πλέον πάρει τέτοιες διαστάσεις που με την αποχώρηση μικρού αριθμού συμβασιούχων κλείνουν κρεβάτια, κλείνουν τμήματα! Τραγικό παράδειγμα το Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών του μεγαλύτερου νοσοκομείου (με άνω των 1.500 προσερχομένων σε κάθε Γενική Εφημερία και δεκάδων χιλιάδων ακόμη καθημερινά) που στηρίζεται σχεδόν αποκλειστικά σε πέντε επικουρικούς γιατρούς… Αντίστοιχη κατάσταση φυσικά υπάρχει σε όλα τα νοσοκομεία της χώρας με το συνολικό αριθμό αυτής της κατηγορίας (επικουρικούς, ΚΕΕΛΠΝΟ κ.λπ) να προσεγγίζει τους 1.000!! Επισημαίνουμε ακόμη ότι μέχρι το τέλος του έτους θα συνταξιοδοτηθούν αρκετές δεκάδες μόνιμου προσωπικού στον Ευαγγελισμό και 2 – 3.000 πανελλαδικά».

Την Παρασκευή 16 Οκτωβρίου πραγματοποιήθηκε σύσκεψη των συμβασιούχων στον «Ευαγγελισμό» έπειτα από πρωτοβουλία του ΔΣ του Σωματείου του νοσοκομείου.

Κοινό συμπέρασμα από τη συζήτηση ήταν ότι το αμέσως επόμενο διάστημα θα υπάρξει οξύτατο πρόβλημα στη λειτουργία του νοσοκομείου και δεκάδες εργαζόμενοι θα απολυθούν. 'Το πρώτο ομόφωνο αίτημα είναι ΝΑ ΜΗΝ ΑΠΟΛΥΘΕΙ ΚΑΝΕΙΣ αλλά και να μην υποχρεωθεί κανένας συνάδελφος να δουλέψει με το επαίσχυντο μπλοκάκι».

Και καταλήγουν: «Υπήρξαν προτάσεις όπως πχ να γίνει ανανέωση όλων των συμβάσεων μέχρι να τοποθετηθούν στη θέση τους μόνιμοι συνάδελφοι. Πότε όμως θα προκηρυχθούν και θα καλυφθούν τα χιλιάδες κενά σε μόνιμο προσωπικό;; (πάνω από 1.000 υπολογίζονται μόνο για τον Ευαγγελισμό). Γι’ αυτό και πάγια θέση του Σωματείου μας είναι να μονιμοποιηθούν ΟΛΟΙ, χωρίς όρους και προϋποθέσεις, άλλωστε με συγκεκριμένα τυπικά προσόντα έχουν προσληφθεί και ασκούν επάξια τα καθήκοντά τους τόσα χρόνια πλάι στους μόνιμους!

· Αμέσως μετά τη σύσκεψη (16/10) πραγματοποιήθηκε παράσταση στη Διοίκηση που διατύπωσε εγγράφως (προς Υ.ΠΕ & Υπουργείο) την αναγκαιότητα για άμεση ανανέωση των συμβάσεων των επικουρικών λόγω της κρισιμότητας των πόστων που καλύπτουν.

· Επιπλέον, αποφασίστηκε να γίνει κινητοποίηση στο Υπουργείο Υγείας την Τρίτη 3 Νοέμβρη στις 2 το μεσημέρι

Καλούμε όλα τα σωματεία υγειονομικών να συμμετάσχουν στην κινητοποίηση και φυσικά, όλους τους συναδέλφους συμβασιούχους όλων των ειδικοτήτων.

Με αγώνες κατακτάμε τα δικαιώματά μας!».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΕΦΗΜΕΡΕΥΟΝΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

image description

Δείτε ποιά νοσοκομεία εφημερεύουν