Να μείνουν στα σπίτι και να μην κουράζονται ασθενείς και ηλικιωμένοι συστήνει το ΥΥΚΑ λόγω της σκόνης στην Αττική

  • Iatropedia
Πολύ υψηλά επίπεδα ατμοσφαιρικής ρύπανσης σε ό,τι αφορά στις συγκεντρώσεις αιωρουμένων σωματιδίων που οφείλονται κατά κύριο λόγο σε έντονη μεταφορά σκόνης απο Σαχάρα "έπνιξαν" την Κυριακή την Αττική με αποτέλεσμα το υπουργείο Υγείας να εκδώσει έκτακτο προειδοποιητικό δελτίο.

της Μαρίας Τσιλιμιγκάκη

Πολύ υψηλά επίπεδα ατμοσφαιρικής ρύπανσης σε ό,τι αφορά στις συγκεντρώσεις αιωρουμένων σωματιδίων που οφείλονται κατά κύριο λόγο σε έντονη μεταφορά σκόνης απο Σαχάρα «έπνιξαν» την Κυριακή την Αττική με αποτέλεσμα το υπουργείο Υγείας να εκδώσει έκτακτο προειδοποιητικό δελτίο.

Όπως αναφέρεται, «με στόχο την προστασία της δημόσιας υγείας του πληθυσμού και ειδικότερα των ατόμων που ανήκουν σε ομάδες αυξημένου κινδύνου, δεδομένου ότι σύμφωνα μετρήσεις του υπουργείου Περιβάλλοντος αναμένονται σήμερα 1.2.2015 πολύ υψηλά επίπεδα ατμοσφαιρικής ρύπανσης σε ό,τι αφορά στις συγκεντρώσεις αιωρουμένων σωματιδίων το υπουργείο Υγείας συνιστά στο γενικό πληθυσμό: Σε κάθε άτομο συνιστάται να αποφύγει κάθε σωματική άσκηση σε εξωτερικούς χώρους

και να περιορίσει το χρόνο παραμονής σε εξωτερικούς χώρους ιδιαίτερα σε περιοχές

με αυξημένη κυκλοφορία.

Στους ασθενείς με αναπνευστικά, καρδιολογικά και άλλα σοβαρά προβλήματα υγείας συστήνεται: Άτομα με αναπνευστικό πρόβλημα, καρδιοπαθείς, παιδιά καθώς και

τα άτομα άνω των 65 ετών θα πρέπει να αποφύγουν κάθε σωματική άσκηση-δραστηριότητα σε εξωτερικούς χώρους. Επίσης, συνιστάται η αποφυγή παραμονής

σε εξωτερικούς χώρους ιδιαίτερα σε περιοχές με αυξημένη κυκλοφορία.

• Άτομα με άσθμα μπορεί να χρειαστούν πιο συχνά εισπνοές ανακουφιστικού φαρμάκου. Επί επιμονής συμπτωμάτων συνιστάται επικοινωνία με τον θεράποντα ιατρό.

Συνίσταται επίσης η διακοπή λειτουργίας των δημόσιων ή ιδιωτικών βρεφικών, βρεφονηπιακών, παιδικών σταθμών, νηπιαγωγείων και σχολείων πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.

Όπως αναφέρεται, «με στόχο την προστασία της δημόσιας υγείας του πληθυσμού και ειδικότερα των ατόμων που ανήκουν σε ομάδες αυξημένου κινδύνου, δεδομένου ότι σύμφωνα μετρήσεις του υπουργείου Περιβάλλοντος αναμένονται σήμερα 1.2.2015 πολύ υψηλά επίπεδα ατμοσφαιρικής ρύπανσης σε ό,τι αφορά στις συγκεντρώσεις αιωρουμένων σωματιδίων το υπουργείο Υγείας συνιστά στο γενικό πληθυσμό: Σε κάθε άτομο συνιστάται να αποφύγει κάθε σωματική άσκηση σε εξωτερικούς χώρους και να περιορίσει το χρόνο παραμονής σε εξωτερικούς χώρους ιδιαίτερα σε περιοχές με αυξημένη κυκλοφορία.

Στους ασθενείς με αναπνευστικά, καρδιολογικά και άλλα σοβαρά προβλήματα υγείας συστήνεται: Άτομα με αναπνευστικό πρόβλημα, καρδιοπαθείς, παιδιά καθώς και τα άτομα άνω των 65 ετών θα πρέπει να αποφύγουν κάθε σωματική άσκηση-δραστηριότητα σε εσωτερικούς χώρους. Επίσης, συνιστάται η αποφυγή παραμονής σε εξωτερικούς χώρους ιδιαίτερα σε περιοχές με αυξημένη κυκλοφορία.

Άτομα με άσθμα μπορεί να χρειαστούν πιο συχνά εισπνοές ανακουφιστικού φαρμάκου. Επί επιμονής συμπτωμάτων συνιστάται επικοινωνία με τον θεράποντα ιατρό.

Συνίσταται επίσης η διακοπή λειτουργίας των δημόσιων ή ιδιωτικών βρεφικών, βρεφονηπιακών, παιδικών σταθμών, νηπιαγωγείων και σχολείων πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΕΦΗΜΕΡΕΥΟΝΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

image description

Δείτε ποιά νοσοκομεία εφημερεύουν