«Μύλος» με την απαγόρευση των παράλληλων εξαγωγών! – Εξώδικο του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου…

  • Μαρία Τσιλιμιγκάκη
Σε προσωρινή απαγόρευση των παράλληλων εξαγωγών προχώρησε χθες ο ΕΟΦ μετά και την δημοσιοποίηση του θέματος των ελλείψεων από τον Πανελλήνιο Φαρμακευτικό Σύλλογο μεταφέροντας τις διαμαρτυρίες φαρμακευτικών συλλόγων και φαρμακοποιών. Ο ΠΦΣ προχώρησε στην επίδοση εξωδίκου διαμαρτυρίας στις 8 Απριλίου, προς την εταιρεία AMGEN Ελλάς ΕΠΕ για το θέμα της έλλειψης του φαρμάκου Prolia που κοινοποιήθηκε στον υπουργό Υγείας, στον ΕΟΦ στον ΣΦΕΕ, στην ΟΣΦΕ και στον Πανελλήνιο Σύλλογο Φαρμακαποθηκαρίων...

Για το θέμα των ελλείψεων έχει ορισθεί συνάντηση για την ερχόμενη Δευτέρα 18 Απριλίου στις 10 το πρωί, με την Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου κυρία Ευτέρπη Κουτζαμάνη, όπου θα προσκομισθούν επίσημα στοιχεία ελλείψεων μετά το εξώδικο.

Επίσης ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος απάντησε με σκληρή γλώσσα σε Ερώτηση του βουλευτή του Ποταμιού κ. κ. Κωνσταντίνου Μπαργιώτα που μιλά για «εξόφθαλμη διακριτική μεταχείριση σε βάρος των πτυχιούχων φαρμακοποιών» αναφερόμενος στην λειτουργία των ηλεκτρονικών καταστημάτων φαρμακείων μόνον από φαρμακοποιούς που διατηρούν φαρμακείο.

Ο ΠΦΣ επισημαίνει στον βουλευτή ότι «προφανώς αγνοεί την κοινοτική νομοθεσία και πιο συγκεκριμένα τα προβλεπόμενα στο άρθρο 85γ της Οδηγίας 2011/62/ΕΕ αλλά και την εθνική νομοθεσία που προβλέπει ότι «η λιανική πώληση των φαρμακευτικών εν γένει προϊόντων επιτρέπεται μόνον υπό των νομίμως λειτουργούντων φαρμακείων, σύμφωνα με το άρθρο 13 παρ. 1 του ΝΔ 96/1973, ως ισχύει».
ΕΞΩΔΙΚΗ ΔΗΛΩΣΗ ΠΡΟΣ AMGEN για prolia

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΕΦΗΜΕΡΕΥΟΝΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

image description

Δείτε ποιά νοσοκομεία εφημερεύουν