«Μύλος» έχουν γίνει πρώην, νυν και…αεί για την Υγεία

  • Μαρία Τσιλιμιγκάκη
Η ΝΔ έδωσε στην δημοσιότητα την "Μαύρη Βίβλο" με τις προεκλογικές υποσχέσεις του ΣΥΡΙΖΑ για την Υγεία οι οποίες δεν τηρήθηκαν, η νυν ηγεσία του ΥΥΚΑ απάντησε σήμερα αναλύοντας ένα- ένα τα βασικά θέματα, ενώ οι γιατροί του ΙΣΑ ζήτησαν την παραίτηση Ξανθού για τα φλέγοντα ζητήματα που εκκρεμούν στην δημόσια Υγεία με πρώτο τις ελλείψεις σε ΜΕΘ εν μέσω κύματος γρίπης που "σκοτώνει καθημερινά κόσμο... Και σαν να μην έφταναν αυτά, έχουμε και την επίθεση από το ΠΟΤΑΜΙ κατά Πολάκη την οποία δεν άφησε ασχολίαστη το γραφείο του αναπληρωτή υπουργού Υγείας.

Αντιδρώντας σήμερα το απόγευμα (από την Τρίτη το μεσημέρι οπότε και δέχτηκε την …επίθεση από ΝΔ, η ηγεσία του υπουργείου Υγείας αναφέρει χαρακτηριστικά στην ανακοίνωσή της: «Η προχθεσινή παρουσίαση της «Μαύρης Βίβλου για την Υγεία» από τη Νέα Δημοκρατία προσβάλλει τη νοημοσύνη των πολιτών αλλά και των εργαζόμενων στο δημόσιο σύστημα υγείας. Είναι πραγματικά αδιανόητο,  στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης να κάνουν λόγο για «μαύρη περίοδο» στην υγεία στον ένα χρόνο διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ όταν οι μνημονιακές κυβερνήσεις και ειδικά η συγκυβέρνηση ΝΔ- ΠΑΣΟΚ είναι υπεύθυνες για τις δραματικές περικοπές (πάνω από 40%) στις λειτουργικές δαπάνες του ΕΣΥ, για την  τραγική υποβάθμιση δημόσιας περίθαλψης και για τη διάλυση της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας. Από την πρώτη μέρα της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ, το υπουργείο Υγείας καταβάλλει συγκεκριμένες προσπάθειες να σταθεροποιήσει το δημόσιο σύστημα (π.χ. παράταση συμβάσεων επικουρικού προσωπικού) αλλά και να διευκολύνει την πρόσβαση των πολιτών στο ΕΣΥ (π.χ. κατάργηση «εισιτηρίου» 5 ευρώ στα Νοσοκομεία)».

Ο ΙΣΑ από την πλευρά του σε ανακοίνωση που εξέδωσε προ ολίγου αναφέρει ότι «ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών, καταγγέλλει τις τραγικές δυσλειτουργίες που παρουσιάζει το τελευταίο χρονικό διάστημα , το Εθνικό Σύστημα Υγείας και ζητά από τον υπουργό Υγείας Ανδρέα Ξανθό, να αναλάβει τις ευθύνες του, για τις ζωές που χάνονται και να υποβάλλει την παραίτησή του. Ο ΙΣΑ ως θεματοφύλακας της Δημόσιας υγείας θεωρεί ότι η εφαρμογή μνημονιακών πολιτικών στο χώρο της υγείας έχει τραγικές επιπτώσεις για το σύστημα υγείας και τους ασθενείς. Είναι χαρακτηριστικό ότι έχει καταγραφεί στη χώρα μας σημαντική αύξηση της βρεφικής θνησιμότητας ήδη από το 2012».

Διαβάστε εδώ την απάντηση του κ. Πολάκη στον κ. Μπαργιώτα από το ΠΟΤΑΜΙ:

Η διαπλοκή, τα θιγόμενα συμφέροντα στην Υγεία και… η λάσπη του κου Μπαργιώτα»
Σε απάντηση της αήθους επίθεσης του Ποταμιού και συγκεκριμένα του κου Μπαργιώτα, εναντίον του Αναπληρωτή Υπουργού Υγείας κου Πολάκη, αναφέρουμε τα εξής:

Ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας, Παύλος Πολάκης είχε δηλώσει κώλυμα ως προς το να παραστεί στη συζήτηση της επίκαιρης κοινοβουλευτικής ερώτησης, από χθες, λόγω σύσκεψης, η οποία είχε προγραμματιστεί για σήμερα το πρωί, κατά την οποία θα γινόταν η προετοιμασία των τελικών ρυθμίσεων του νομοσχεδίου για την Υγεία, το οποίο εισέρχεται προς συζήτηση στην ολομέλεια της Βουλής, αύριο Παρασκευή. Λόγω της σημερινής κατάληψης των εισόδων του Υπουργείου Υγείας, από ολιγομελή ομάδα της ΠΟΕΔΗΝ, για την οποία δεν είχε υπάρξει προειδοποίηση, η σύσκεψη αναβλήθηκε για το μεσημέρι. Δεδομένων των εκτάκτων συνθηκών, ο Αναπληρωτής Υπουργός μετέβη στη Βουλή, προκειμένου να προμηθευτεί απαραίτητα έγγραφα και κατόπιν μετέβη στο Μέγαρο Μαξίμου για συνάντηση εργασίας.

Είναι σαφές ότι στις όχθες του Ποταμιού, λόγω πτώσης της «στάθμης» του, η λάσπη περισσεύει. Φυσικά, στόχος της λάσπης, εκτός από τον Αναπληρωτή Υπουργό Υγείας, είναι το νομοσχέδιο για την Υγεία, καθώς και η εκ βάθρων αλλαγή του συστήματος προμηθειών, η οποία θα βγάλει το μακρύ χέρι της διαπλοκής μέσα από την τσέπη του Ελληνικού Λαού.