Μύδροι κατά Τόσκα και ΥΥΚΑ για την κριτική στους γιατρούς του Παίδων που παρέλαβαν τον άτυχο 11χρονο

  • Μαρία Τσιλιμιγκάκη
Ο γενικός γραμματέας της ΟΕΝΓΕ, Πάνος Παπανικολάου, ο οποίος είναι και νευροχειρουργός, επιτέθηκε χθες λεκτικά κατά του κ. Τόσκα που "συκοφάντησε" τους γιατρούς του Παίδων επειδή επικεντρώθηκαν στην ανάνηψη του 11χρονου και δεν διαπίστωσαν τον πυροβολισμό στο κεφάλι. Αντίστοιχη μομφή εκφράζει ο κ. Παπανικολάου και κατά της ηγεσίας του υπουργείου Υγείας που παρότι γιατροί, επιτρέπουν στον κ. Τόσκα να κατηγορεί τους συναδέλφους τους χωρίς να γνωρίζει ουσιαστικά τι λέει...

Διαβάστε παρακάτω τη δήλωση του κ. Πάνου Παπανικολάου,  γενικού γραμματέα της ΟΕΝΓΕ :  

Ο κ. Τόσκας μιλώντας ως «κύκλοι της ΕΛΑΣ» ΣΥΚΟΦΑΝΤΕΙ τους γιατρούς του νοσοκομείου Παίδων «Αγία Σοφία». Με μια ανακοίνωση που βρίθει ανοησιών και ασχετοσύνης περί του θέματος, προσπαθεί να μεταθέσει στους … γιατρούς τις ευθύνες της ΕΛΑΣ. Αγνοεί πως όταν προσκομίζεται στα Επείγοντα ένα παιδί άσφυγμο με μυδρίαση η προσπάθεια φυσικά θα επικεντρωθεί στην ανάνηψη, και από την στιγμή που αυτή η προσπάθεια δυστυχώς αποτυγχάνει και στο Τμήμα Επειγόντων διαπιστώνεται ο θάνατος, τα υπόλοιπα είναι αρμοδιότητα της ιατροδικαστικής υπηρεσίας.

Αποτελεί γελοιότητα να επιχειρούν ο κ. Τόσκας και οι «κύκλοι» του να κάνουν μαθήματα σοβαρότητας και κοινωνικής ευθύνης στους μαχόμενους υγειονομικούς του ΕΣΥ οι οποίοι κατ’ επανάληψη έχουν αντιμετωπίσει θύματα ενεργειών και παραλείψεων της ΕΛΑΣ.

Είναι απαράδεκτο οι κ.κ. υπουργοί Υγείας να σιωπούν και να επιτρέπουν στον κ. Τόσκα να μεταθέτει στους γιατρούς του ΕΣΥ τις ευθύνες της ΕΛΑΣ.