Μπλόκο Μανιτάκη στο Λυκουρέντζο! Πως κόπηκαν οι προσλήψεις στα νοσοκομεία

  • Iatropedia
Μπορεί η ηγεσία του υπουργείου Υγείας καιρό τώρα να διαφήμιζε ότι θα γίνουν προσλήψεις στο ΕΣΥ παρά τις οικονομικές στενότητες και τους περιορισμούς της τρόικα, στην πράξη όμως άλλα συνέβησαν.

Της Δήμητρας Ευθυμιάδου

Μπλόκο στα σχέδια του υπουργού Υγείας Ανδρέα Λυκουρέντζο φαίνεται ότι έβαλε ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης καθώς έκοψε τον αριθμό των γιατρών που είχε ζητήσει για την κάλυψη θέσεων στα νοσοκομεία.

Μπορεί οι ανάγκες σε προσωπικό και γιατρούς να είναι εξαιρετικά μεγάλες, και πολλές μονάδες να υπολειτουργούν λόγω έλλειψης προσωπικού, αυτό όμως δε φαίνεται να απασχολεί τελικά πολύ κυβέρνηση και τρόικα.

Ενδεικτικό είναι ότι ο υπουργός Υγείας ζήτησε πρόσφατα έγκριση για προσλήψεις 600 μόνιμων γιατρών σε μονάδες εντατικής θεραπείας και ειδικές θέσεις σε νοσοκομεία, κόπηκαν όμως από τον Αντώνη Μανιτάκη.

Προκειμένου να μη δημιουργηθούν επιπλέον δαπάνες ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης ενέκρινε μόνο 160 γιατρούς.

Ειδικότερα με απόφασή του προσλαμβάνονται 150 Ειδικευμένοι γιατροίόλων των βαθμών και ειδικοτήτων καθώς και 9 γιατροί σε προσωρινές και προσωποπαγείς θέσεις.

Τι σημαίνει αυτό στην πράξη εκτός από την πολιτική ερμηνεία που μπορεί να δώσει κανείς; Ότι τα ταλαιπωρημένα νοσοκομεία θα μείνουν για άλλη μια φορά χωρίς γιατρούς για την κάλυψη ακόμη και των βασικών αναγκών.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Οι προμηθευτές …αυτορυθμίζονται! Κανόνες για υπερτιμολογήσεις, διαφάνεια, σπατάλη

Προς λουκέτο το Κέντρο Υγείας Περιστερίου;

Νέες απαιτήσεις τρόικας για τα φάρμακα! Τι θα κάνει το υπουργείο Υγείας

Ήσασταν μέσα στο χειρουργείο όταν γεννήθηκε το παιδί σας;

Εσείς βάζετε γάλα στον καφέ σας; Ξανασκεφτείτε το

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΕΦΗΜΕΡΕΥΟΝΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

image description

Δείτε ποιά νοσοκομεία εφημερεύουν