Μπαίνει στην αγορά των φορητών gadget υγείας η Google

  • Iatropedia
Από όταν ο αμερικανικός κολοσσός δημιούργησε το project με την ονομασία “Google X”, ξεκίνησε για τα καλά η ενασχόλησή του με διάφορα ιατρικά προγράμματα τελευταίας τεχνολογίας. Για παράδειγμα, το 2014 η εταιρεία είχε ανακοινώσει ότι εργάζεται πάνω σε ένα φακό επαφής που θα μπορεί να παρακολουθεί τα επίπεδα γλυκόζης σε ασθενείς με διαβήτη.

Τώρα, η Google ανακοίνωσε ότι εργάζεται πάνω σε ένα ειδικό “βραχιολάκι”, το οποίο θα παρακολουθεί σχεδόν κάθε ζωτική ένδειξη του χρήστη.

Η συσκευή θα ελέγχει ζωτικά όργανα και θα έχει ενδείξεις “ιατρικής ακρίβειας” για τον καρδιακό ρυθμό, την θερμοκρασία του σώματος και του δέρματος και πολλά άλλα.

Σύμφωνα με τις μέχρι στιγμής πληροφορίες, η συσκευή δεν θα είναι (αρχικά) διαθέσιμη στο ευρύ καταναλωτικό κοινό. Αντ' αυτού, η Google σκοπεύει η συσκευή να χρησιμοποιηθεί σε κλινικές δοκιμές και να χορηγηθεί σε νοσηλευόμενους ασθενείς. Αυτό θα βοηθήσει τους γιατρούς να αντιμετωπίσουν αποτελσματικά το πρόβλημα της παρακολούθησης της υγείας των ασθενών τους, όταν εκείνοι φεύγουν από το νοσοκομείο.

Τα μέχρι στιγμής διαθέσιμα gadgets από άλλους κατασκευαστές, δεν προσφέρουν ακρίβεια ιατρικού βαθμού και οι ασθενείς πολλές φορές παραπλανώνται σχετικά με την ακριβή κατάσταση της υγείας τους.

http://businesstoday.intoday.in/

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Φακοί επαφής που… ζουμάρουν!

Αξεσουάρ smartphone ως διαγνωστική συσκευή του ιού του AIDS