Μπαράζ κινητοποιήσεων μετά το Πάσχα στα νοσοκομεία

  • Γιάννα Σουλάκη
νοσοκομεία
Δεν φτάνουν οι ελλείψεις σε προσωπικό στα νοσοκομεία, τα Κέντρα Υγείας, τις ΤοΜΥ και όλες τις δομές υγείας, τους επόμενους μήνες επίκεινται χιλιάδες απολύσεις επικουρικών, νοσηλευτών, καθαριστριών, τραπεζοκόμων και άλλων ειδικοτήτων, με τη λήξη των συμβάσεών τους.

Γιατροί και εργαζόμενοι στα νοσοκομεία δεν θα επιτρέψουν να συμβούν κι άλλες απολύσεις προσωπικού, όπως λένε, και ετοιμάζονται να προχωρήσουν σε μπαράζ κινητοποιήσεων με αρχή την 1η Μαϊου. Στις 8 Μαϊου έρχεται μεγάλο πανυγειονομικό συλλαλητήριο και πορεία στο Υπουργείο Υγείας.

Οι νοσοκομειακοί γιατροί αναφέρουν:

«Το ΔΣ της ΕΙΝΑΠ έχει αντιταχθεί σθεναρά στις ελαστικές σχέσεις εργασίας, στα Νοσοκομεία, στην Παιδεία, στους ΟΤΑ κ.λπ. Σε Αθήνα και Πειραιά υπηρετούν χιλιάδες επικουρικοί γιατροί, νοσηλευτές, συμβασιούχοι ΟΑΕΔ, καθαριστές, τραπεζοκόμοι και λοιπές ειδικότητες που τους επόμενους μήνες απολύονται. Είμαστε υπέρ της σταθερής και μόνιμης δουλειάς. Στηρίζουμε την πρωτοβουλία Σωματείου που στοχεύει στην ίδια κατεύθυνση . Στηρίζουμε και συμμετέχουμε στην πρωτοβουλία που πήραν δεκάδες σωματεία στον Ευαγγελισμό στις 11/04/19 για συλλαλητήριο στις 8 Μαΐου 2019 στις 4.00μ.μ. σε συγκέντρωση στην Πολυκλινική (Πειραιώς 3, Ομόνοια) και πορεία στο υπουργείο Υγείας».

Πρόσκληση σε όλα τα νοσοκομεία να συμμετέχουν οι εργαζόμενοι στις πρωτομαγιάτικες διαδηλώσεις

Οι νοσοκομειακοί γιατροί καλούν τους συναδέλφους να πάρουν μέρος στις πρωτομαγιάτικες διαδηλώσεις «με αγωνιστικό προσανατολισμό και να διεκδικήσουν μαζί με τους άλλους εργαζόμενους» :

  • Χρηματοδότηση των Νοσοκομείων.
  • Μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού.
  • Μονιμοποίηση των συμβασιούχων.
  • Ανάκτηση όλων των μισθολογικών απωλειών.
  • Ένταξη στα βαρέα και ανθυγιεινά.
  • Αποκλειστικά δημόσιο και δωρεάν σύστημα Υγείας.

Στις κινητοποιήσεις των γιατρών συμμετέχουν και οι εργαζόμενοι στα Δημόσια Νοσοκομεία ΠΟΕΔΗΝ.