Μπαράζ κινητοποιήσεων στους εργαζόμενους του ΕΣΥ που προ 3μηνου ψήφισαν μαζικά ΣΥΡΙΖΑ

  • Iatropedia
Ούτε ένα, ούτε δύο είναι τα δημόσια νοσοκομεία στα οποία οι γιατροί έχουν ξεκινήσει επισχέσεις λόγω των απλήρωτων εφημεριών την ώρα που η ΠΟΕΔΗΝ προειδοποιεί με πανελλαδική πανυγειονομική απεργία!

της Μαρίας Τσιλιμιγκάκη

Στο Ηράκλειο Κρήτης έχουν ξεκινήσει επισχέσεις οι ειδικευόμενοι γιατροί του ΠΑΓΝΗ από χθες. Στο «Βενιζέλειο» έχουν ξεκινήσει την κινητοποίηση εδώ και ένα μήνα διεκδικώντας τα χρήματά τους από τον περασμένο Δεκέμβριο έως και σήμερα.

Ομοίως, στο Γενικό Νοσοκομείο Νίκαιας «ο Άγιος Παντελεήμονας», σε επίσχεση έχουν προχωρήσει οι ειδικευόμενοι γιατροί εδώ και τρεις εβδομάδες ενώ σήμερα πραγματοποίησαν στάση εργασίας και συγκέντρωση στο υπουργείο Υγείας.

Στο ΓΝΑ «Ευαγγελισμός» το Σωματείο Εργαζομένων καλεί όλο το προσωπικό να ακολουθήσει το παράδειγμα των ειδικευόμενων γιατρών, τονίζοντας ότι μοναδική δέσμευση είναι ότι θα πληρωθούν στις 27 Απρίλη τα χρωστούμενα του περασμένου Δεκέμβρη. «Για τα προηγούμενα πέραν του πλαφόν, τα υπόλοιπα των περικοπών 2012-2014 και για το α΄ τρίμηνο του 2015 δεν υπάρχει κονδύλι. Μάλιστα, για πολλά από αυτά χρειάζεται επιπλέον και νομοθετική ρύθμιση», υποστηρίζει το Σωματείο. Το ΣΕΝΕ προτείνει πανυγειονομική απεργία στις 20 Μαϊου.

Την ίδια ώρα, οι ειδικευόμενοι στο «Σισμανόγλειο» βρίσκονται σε αδιέξοδο αναμένοντας τις εφημερίες του Δεκεμβρίου. «Το εφημεριακό «επίδομα» αποτελεί απαραίτητο στοιχείο όχι μόνο επιβίωσης αλλά και επιβεβαίωσης της επιλογής μας να μείνουμε στη χώρα που μεγαλώσαμε και σπουδάσαμε. Για όσους δεν γνωρίζουν, οι απολαβές από τις εφημερίες μηνιαίως φτάνουν κατά μέσο όρο το 35% του βασικού μας μισθού, τη στιγμή που το ωρομίσθιο μιας εφημερίας αγγίζει το αστρονομικό ποσό των 2,9 ευρώ» δηλώνουν.

Ίδια κατάσταση εξάλλου βιώνουν οι γιατροί στο Νοσοκομείο Παίδων Πεντέλης, οι οποίοι βρίσκονται ταυτόχρονα αντιμέτωποι με την αμφισβήτηση του δικαιώματος στην επίσχεση εκ μέρους της διοίκησης, στο Παίδων της Πάτρας αλλά και στο Γενικό Νοσοκομείο της Χαλκιδικής.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Δείτε πόσο θα κουρευτούν τα κονδύλια για την Υγεία το 2014!