Μπάχαλο με τις σιλικόνες: 40 οι γυναίκες λέει τώρα το υπουργείο!

  • Iatropedia
Εικόνα σύγχυσης, άγνοιας αλλά και κακού χειρισμού εμφανίζει για άλλη μια φορά το υπουργείο υγείας στο θέμα της διακίνησης και διάθεσης της ύποπτης σιλικόνης από τη Γαλλία.

Είναι ενδεικτικό ότι ο πρόεδρος του ΕΟΦ Γιάννης Τούντας επανήλθε με … Νέα στοιχεία λέγοντας ότι » δεν είναι πάνω από 40 γυναίκες στις οποίες εμφυτεύθηκαν τα ενθέματα». Ο κ. Τούντας υπεραμύνθηκε των ενεργειών του λέγοντας ότι: » ελήφθησαν όλα τα απαραίτητα μέτρα αφού εκδόθηκαν τρία δελτία τύπου».

Ωστόσο αλγεινή εντύπωση προκάλεσε το γεγονός ότι ο κ. Τούντας υποστήριξε ότι εστάλη και εγκύκλιος σε όλα τα νοσοκομεία για ενημέρωση των γιατρών, κάτι όμως που έγινε μόλις την Τετάρτη τη στιγμή που το θέμα με τις επικίνδυνες σιλικόνες ήρθε στη δημοσιότητα τουλάχιστον τρεις εβδομάδες πριν.

Πάντως το θέμα που τίθεται τώρα είναι ποιος θα πληρώσει τα … σπασμένα κι αν οι γυναίκες που θα πρέπει να αφαιρέσουν τα ενθέματα θα χρεωθούν το κόστος.

Ο πρόεδρος της ελληνικής εταιρείας πλαστικής χειρουργικής κ. Μανδρέκας δήλωσε ότι συνιστά στα μέλη- γιατρούς να αφαιρέσουν δωρεάν τις σιλικόνες. Ωστόσο το ζήτημα είναι ποιος θα καλύψει τα έξοδα της κλινικής.

Ο υφυπουργός υγείας Μιχάλης Τιμοσίδης επεσήμανε ότι εξετάζεται το ενδεχόμενο να καλυφθούν όλα τα έξοδα, ακόμη και της αντικατάστασης της σιλικόνης, στις γυναίκες που τις είχαν τοποθετήσει εξαιτίας χρόνιας νόσου.