Μωβ καλαμπόκι: Υπάρχει και προστατεύει από υπέρταση και έμφραγμα!

  • Iatropedia
Όλοι γνωρίζουμε το κλασικό καλαμπόκι, το οποίο έχει κίτρινο χρώμα στους σπόρους του. Υπάρχει, όμως, και ένας άλλος τύπος καλαμποκιού, το μωβ, το οποίο έχει απίστευτες ευεργετικές ιδιότητες για τον οργανισμό μας.

Το μωβ καλαμπόκι έρχεται από το Περού και είναι μια σούπερ τροφή που καλλιεργείται τόσο σε παράκτιες περιοχές, όσο και σε υψόμετρο 3.000 μέτρων.

Πλούσιο σε φυτοθρεπτικά συστατικά και αντιοξειδωτικά στοιχεία

Το μωβ καλαμπόκι περιέχει μια μεγάλη ποικιλία από φυτοθρεπτικά συστατικά και τεράστιες ποσότητες φαινολών και ανθοκυανινών. Έρευνες δείχνουν ότι οι καλλιέργειες με τη μεγαλύτερη περιεκτικότητα σε αυτά τα δύο στοιχεία έχουν επίσης και την υψηλότερη αντιοξειδωτική δράση.

Οι ανθοκυανίνες είναι ένα είδος πολύπλοκων φλαβονοειδών που παράγει μπλε, μοβ ή κόκκινο χρώμα. Έχουν αντιφλεγμονώδη δράση και συμβάλλουν στην αναγέννηση του συνδετικού ιστού. Επίσης, αυτά τα ισχυρά αντιοξειδωτικά προστατεύουν από νοσήματα, αυξάνουν τη ροή του αίματος και μειώνουν τη χοληστερόλη.

Οι ανθοκυανίνες σταθεροποιούν και προστατεύουν τα τριχοειδή και τα αιμοφόρα αγγεία από τις ελεύθερες ρίζες, και έχουν αποδειχτεί επιστημονικά ότι αυξάνουν την παραγωγή κολλαγόνου (το οποίο είναι σημαντικό για το δέρμα) και βελτιώνουν την κυκλοφορία του αίματος.

Το μωβ Καλαμπόκι έχει υψηλότερη αντιοξειδωτική δράση από τα μούρα, καθιστώντας την μία από τις πιο συναρπαστικές νέες σούπερ τροφές της εποχής μας.

Ποιες ασθένειες καταπολεμάει το μωβ καλαμπόκι

Έρευνες δείχνουν ότι μια διατροφή πλούσια σε πολυφαινολικές ενώσεις συνδέεται με μειωμένο κίνδυνο ανάπτυξης καρδιαγγειακών παθήσεων και ορισμένων μορφών καρκίνου. Πρόσφατες έρευνες, τόσο σε ζώα, όσο και σε ανθρώπους, έχουν δείξει, επίσης, ότι η αύξηση της πρόσληψης πολυφαινολών:

-Προστατεύει έναντι της αθηροσκλήρωσης

-Μειώνει την αρτηριακή πίεση

-Μειώνει τον σχηματισμό θρόμβων στο αίμα

-Αυξάνει την αντιοξειδωτική ικανότητα του αίματος

Με αυτόν τον τρόπο, προστατεύει από την υπέρταση και μειώνει αισθητά τον κίνδυνο καρδιακού προβλήματος ή εμφράγματος.

Επίσης, έρευνα του 2003 επάνω στην παχυσαρκία και τον διαβήτη έδειξε ότι το μωβ καλαμπόκι βοήθησε τους συμμετέχοντες να:

-Μην πάρουν επιπλέον κιλά

-Μην υποφέρουν από υπερτροφία των ιστών λίπους

-Μην δείξουν υπεργλυκαιμία, υπερινσουλιναιμία (πολύ μεγάλη ποσότητα ινσουλίνης στο αίμα, που είναι η αρχή του διαβήτη), ή υπερλεπτιναιμία (αυξημένα επίπεδα λεπτίνης στο αίμα, η οποία είναι ένας άλλος δείκτης για τον διαβήτη).

http://www.naturalnews.com/

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η σαλάτα που προστατεύει από καρκίνο και οστεοπόρωση και δεν το ξέρατε!

Το κρεμμύδι προστατεύει από τέσσερα είδη καρκίνου!