Μοτίβο ηπιότερου lockdown εξετάζουν οι ειδικοί για την Αττική

  • Γιάννα Σουλάκη
σχολεία
Σε μοτίβο ηπιότερου lockdown πλησιάζουν οι ειδικοί για την Αττική, καθώς όπως συζήτησαν κατά τη συνεδρίασή τους η οποία συνεχίζεται μέχρι αυτή τη στιγμή, τα στοιχεία δεν συνηγορούν στην απόφαση της λήψης σκληρών μέτρων στην πρωτεύουσα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η απόφαση για lockdown στην Αττική ελήφθη για προληπτικούς λόγους, καθώς όπως ανέφεραν οι ειδικοί στη συνεδρίασή τους, η μεγάλη άνοδος του ιικού φορτίου στην Αττική, δεν αποτυπώνεται μέχρι αυτή τη στιγμή σε αριθμό κρουσμάτων.

Αν και σήμερα μέχρι τις 11:30 το πρωί, είχε σημειωθεί -σύμφωνα με στοιχεία που παρουσίασε ο ΕΟΔΥ στη συνεδρίαση των ειδικών- ο ίδιος αριθμός κρουσμάτων που είχαν εντοπιστεί χθες μέχρι το τέλος της ημέρας, τα στοιχεία των προηγούμενων ημερών και οι ειδικοί δείκτες που παρακολουθούν οι επιδημιολόγοι δείχνουν αυξητικές τάσεις.

Έτσι, σίγουρα θα εφαρμοστούν μέτρα -πιθανότατα η επαναφορά του λιανεμπορίου στο click away και η παράταση του ανοίγματος των Γυμνασίων – Λυκείων για μία εβδομάδα και επανεξέταση των στοιχείων την επόμενη Παρασκευή, αλλά πιθανότατα δεν θα προκριθεί η απαγόρευση της κυκλοφορίας από τις 6 το απόγευμα, όπως ισχύει σε άλλες «κόκκινες» περιοχές.