Μόνο τα εφημερεύοντα φαρμακεία σήμερα- τέλος και στα δωρεάν φάρμακα!

  • Iatropedia
Μπλόκο στη χορήγηση φαρμάκων με πίστωση στους ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ από σήμερα Τετάρτη 23 Μαΐου βάζουν οι φαρμακοποιοί όλης της χώρας λόγω μη εξόφλησης των τεράστιων οφειλών από τον Οργανισμό. Επίσης κατεβάζουν ρολά για 24 ώρες όλα τα φαρμακεία της χώρας με εξαίρεση όσα εφημερεύουν. Ούτε η συνάντηση με τον πρωθυπουργό Παναγιώτη Πικραμμένο έπεισε τους φαρμακοποιούς ότι θα πληρωθούν.

Νέα βάσανα περιμένουν από σήμερα Τετάρτη τους 9,5 εκατομμύρια ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ, μετά την απόφαση του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου (ΠΦΣ) να αναστείλει την πίστωση στον Οργανισμό, λόγω συσσωρευμένων οφειλών.

Κλειστά θα παραμείνουν τα φαρμακεία σε όλη τη χώρα, ενώ οι ασφαλισμένοι καλούνται να πληρώνουν όλο το κόστος των φαρμάκων από την τσέπη τους, καθώς οι Φαρμακοποιοί αποφάσισαν την άρση της χορήγησης φαρμάκων με πίστωση.

Όπως καταγγέλλει ο ΠΦΣ, ο ΕΟΠΥΥ οφείλει στα μέλη του 250 εκατομμύρια ευρώ για το 2012, ενώ πάνω από τα διπλά οφείλονται συνολικά. Η διοίκηση του ΕΟΠΥΥ πάντως παραδέχεται πως δεν έχει την οικονομική δυνατότητα να πληρώνει εγκαίρως τα χρήματα που οφείλει στους φαρμακοποιούς. Σύμφωνα με τον Φαρμακευτικό Σύλλογο Αττικής τα χρέη φθάνουν στο τέλος του μήνα το 1 δις.

Όπως χαρακτηριστικά τονίζεται από τον Πανελλήνιο Φαρμακευτικό Σύλλογο: «Ο Ε.Ο.Π.Υ.Υ. καταρρέει αβοήθητος από την Πολιτεία. Η κρατική χρηματοδότηση είναι η μισή από αυτή που απαιτείται. Υπερχρεωμένα ταμεία εντάσσονται σωρηδόν.

Οι «αρμόδιοι υπουργοί» αδιαφορούν αφήνοντας ανασφάλιστους χωρίς περίθαλψη, 9.000.000 Έλληνες.

Τα συσσωρευμένα χρέη προς τα φαρμακεία ανέρχονται συνολικά σε 540.000.000 €. Οι φαρμακοποιοί είναι σε απόγνωση και αδυνατούν να πληρώσουν τις συνεχόμενες αυξανόμενες υποχρεώσεις τους».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΕΦΗΜΕΡΕΥΟΝΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

image description

Δείτε ποιά νοσοκομεία εφημερεύουν