Μόνο στο iatropedia: Έρχεται πλαφόν σε φάρμακα και εξετάσεις στο “νέο ΕΟΠΥΥ”! Τι χάνουν οι ασθενείς

  • Iatropedia
Τσεκούρι στην ελεύθερη συνταγογράφηση φαρμάκων αλλά και εξετάσεων περιλαμβάνει το σχέδιο του Άδωνι Γεωργιάδη για τον νέο ΕΟΠΥΥ. Πως θα κοπούν οι παροχές

Της Δήμητρας Ευθυμιάδου

Με το σταγονόμετρο θα πρέπει να χορηγούν φάρμακα αλλά και εξετάσεις οι γιατροί στον Νέο ΕΟΠΥΥ καθώς ο Άδωνις Γεωργιάδης εξετάζει το ενδεχόμενο να βάλει “κόφτη” στις συνταγές και τα παραπεμπτικά.

Ειδικότερα με βάση τους σχεδιασμούς θα ορισθεί ανώτατο πλαφόν φαρμάκων ανά συνταγή που θα μπορεί να συνταγογραφεί η κάθε ειδικότητα γιατρού ενώ θα ληφθεί υπ όψιν ο σημερινός μέσος όρος. Έτσι οι συμβεβλημένοι γιατροί δε θα μπορούν να ξεπερνούν συγκεκριμένο κόστος ανά συνταγή αλλά και συγκεκριμένο αριθμό εξετάσεων ανά ασθενή.

Τι σημαίνει αυτό για τους ασθενείς; Ότι αναγκαστικά θα παίρνουν περισσότερα γενόσημα φάρμακα καθώς οι γιατροί θα επιλέγουν φθηνότερα ώστε να μην ξεπερνούν το πλαφόν.

Εκτός αυτού δε θα είναι ελεύθερες και οι διαγνωστικές εξετάσεις αφού και στην περίπτωση αυτή θα υπάρχει κόφτης.

Αξιοσημείωτο είναι ότι για τους γιατρούς που θα υπερβαίνουν το πλαφόν θα υπάρχει ποινή ενώ μπόνους θα παίρνουν όσοι είναι κάτω από το μέσο όρο.

Όμως αυτό σημαίνει επίσης νέα ταλαιπωρία για τους ασφαλισμένους καθώς θα είναι υποχρεωμένοι να πηγαινοέρχονται στους γιατρούς για να πάρουν επιπλέον φάρμακα σε διαφορετικούς μήνες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Νέα δεδομένα Άδωνι στις απολύσεις γιατρών ΕΟΠΥΥ! Ποιοι τη γλιτώνουν

Ονόματα και …διευθύνσεις γιατρών ΕΟΠΥΥ στο γραφείο Άδωνι! Πότε ξεκινά το κύμα απολύσεων- κινητικότητας

Οι προύχοντες και οι πληβείοι του Ευαγγελισμού! Οι σουίτες με το wifi και τα 8κλινα με τα ράντζα (ΦΩΤΟ)

Μόνο στο iatropedia: Μυστική συνάντηση Άδωνι-Λοβέρδου, πρώην Γ.Γ. για το νέο ΕΟΠΥΥ! Τι συζητήθηκε

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΕΦΗΜΕΡΕΥΟΝΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

image description

Δείτε ποιά νοσοκομεία εφημερεύουν