Μόνο υποσχέσεις πήραν νοσοκομειακοί γιατροί και εργαζόμενοι στο ΕΣΥ από τον υπουργό Υγείας

  • Iatropedia
Περί τους 400 εκπροσώπους ΟΕΝΓΕ, ΕΙΝΑΠ και ΕΚΑΒ βρέθηκαν σήμερα έξω από το κεντρικό κτήριο του υπουργείου Υγείας για να διαμαρτυρηθούν για τους χαμηλούς προϋπολογισμούς στα δημόσια νοσοκομεία,την υποστελέχωση και τις ελλείψεις... Κανένα επεισόδιο δεν δημιουργήθηκε αλλά η Αριστοτέλους έμεινε κλειστή επί περίπου 3 ώρες με 7 ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ να βρίσκονται σταθμευμένα στην αρχή της... Μαζί με τους γιατρούς ήταν και περίπου 1500 συνταξιούχοι.

Αντιπροσωπεία των νοσοκομειακών γιατρών και της ΠΟΕΔΗΝ συνάντησαν για λίγο σήμερα το μεσημέρι τον υπουργό Υγείας, Παναγιώτη Κουρουμπλή και μετά από 10 λεπτά που μετέφεραν τα λεγόμενα του στους συναδέλφους του που περίμεναν έξω από το υπουργείο, αποχώρησαν…

Ωστόσο, το ρεπορτάζ του iatropedia απκαλύπτει ότι καμία συγκεκριμένη και χρονικά τοποθετημένη δέσμευση δεν έλαβαν αλλά άκουσαν και πάλι ότι το ΥΥΚΑ έχει μειωμένο budget και υποχρεωτικά περιμένει κονδύλια από το υπουργείο Οικονομικών για να προχωρήσει σε αύξσηη των προϋπολογισμών και περισσότερες προσλήψεις προσωπικού.

Στην συγκέντρωση συμμετείχαν και συνταξιούχοι που αποχώρησαν από το σημείο της διαμαρτυρίας μαζί με τους γιατρούς.