Μοναδικό βίντεο: Δείτε πώς κάνει μετάσταση ο καρκίνος

  • Iatropedia
Ο καρκίνος μπορεί να επηρεάσει σχεδόν κάθε μέρος του σώματος και σε πολλές περιπτώσεις, ειδικά αν είναι σε προχωρημένο στάδιο, είναι θανατηφόρος.

Σύμφωνα με υπολογισμούς του Διεθνούς Οργανισμού Ερευνών για τον Καρκίνο, μόνο το 2008 καταγράφηκαν 12,7 εκατομμύρια νέες περιπτώσεις καρκίνου σε όλο τον κόσμο και 7,6 εκατομμύρια θάνατοι από την “επάρατη νόσο”, όπως έχει φτάσει να είναι γνωστή, δυστυχώς.

Ανάμεσα σε αυτούς που έχασαν τη ζωή τους, πολλοί ίσως είχαν ένα προχωρημένο στάδιο καρκίνου, που συχνά σημαίνει ότι ο όγκος είχε την ευκαιρία να εξαπλωθεί από την περιοχή στην οποία πρωτοεμφανίστηκε σε ένα άλλο μέρος του σώματος. Αυτή η διαδικασία είναι γνωστή ως μετάσταση.

Είναι σημαντικό να κάνετε τακτικά εξετάσεις, προκειμένου οι γιατροί να μπορέσουν αν εντοπίσουν εγκαίρως την ανάπτυξη ενός καρκινικού όγκου, προτού αυτός προλάβει να κάνει μετάσταση σε άλλα όργανα, ώστε να αυξηθούν κατακόρυφα οι πιθανότητες ίασης και επιβίωσης.

Δείτε πώς κάνει μετάσταση ο καρκίνος από το ένα σημείο του σώματος στο άλλο, στο εμπεριστατωμένο και γραφικά άρτιο βίντεο που ακολουθεί.

http://www.medicaldaily.com/

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Καρκίνος παχέος εντέρου: Ποια εξέταση σώζει ζωές

Καρκίνος των όρχεων: Πώς να κάνετε αυτοεξέταση