Μονάδες εξωσωματικής Γονιμοποίησης χωρίς άδειες! Ανεξέλεγκτη κατάσταση καταγγέλλουν οι γιατροί

  • Iatropedia
Σαν μανιτάρια φαίνεται ότι έχουν ξεφυτρώσει τα τελευταία χρόνια οι Μονάδες Υποβοηθούμενης Αναπαραγωγής καθώς πολλοί είναι οι επιτήδειοι που θέλουν να κερδοσκοπούν σε βάρος ζευγαριών που θέλουν να αποκτήσουν παιδί. Οι ευθύνες της Πολιτείας και το πρώτο κύκλωμα που αποκαλύφθηκε

Της Δήμητρας Ευθυμιάδου

Ανεξέλεγκτη έχει αφήσει το αρμόδιο υπουργείο Υγείας την κατάσταση με τις Μονάδες που πραγματοποιούν τεχνητή γονιμοποίηση καθώς οι περισσότερες λειτουργούν χωρίς άδειες. Γεγονός καθόλου τυχαίο καθώς δεν έχει δημιουργηθεί καν το απαραίτητο νομοθετικό πλαίσιο.

Η υπόθεση με το κύκλωμα γιατρών και άλλων εμπλεκόμενων που αποκαλύφθηκε από το ΣΔΟΕ, δείχνει αν μη τι άλλο ότι πολλοί επιτήδειοι είχαν βάλει στόχο γυναίκες που ήθελαν να τεκνοποιήσουν προκειμένου να κερδοσκοπήσουν.

Σύμφωνα μάλιστα με το Ιατρικό Σύλλογο της Αθήνας (ΙΣΑ) η λειτουργία των Μονάδων Υποβοηθούμενης Αναπαραγωγής είναι ανεξέλεγκτη πάνω από δέκα χρόνια.

Οι γιατροί του ΙΣΑ μιλούν για «εγκληματική αμέλεια της πολιτείας την τελευταία δεκαετία που επέτρεψε την ανεξέλεγκτη λειτουργία των Μονάδες Ιατρικής Υποβοηθούμενης Αναπαραγωγής ευθύνεται για τα απαράδεκτες καταστάσεις που αποκαλύφθηκαν μετά από έρευνα της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Οργανωμένου Εγκλήματος της ΕΛ.ΑΣ. και του ΣΔΟΕ».

Ο ΙΣΑ μιλά για «έγκλημα κατά της δημόσιας υγείας, που διαταράσσουν βάναυσα τη σχέση εμπιστοσύνης μεταξύ γιατρού και ασθενή».

Και αυτό διότι μέχρι σήμερα δεν έχει εκδοθεί το προβλεπόμενο από τις διατάξεις του νόμου Προεδρικό Διάταγμα για τους ειδικότερους όρους και προϋποθέσεις για τη χορήγηση άδειας ίδρυσης και λειτουργίας των ιδιωτικών Μονάδων ενώ αρμόδιος φορέας που να χορηγεί άδεια λειτουργίας δεν υπάρχει, η δε Εθνική Αρχή Ιατρικώς Υποβοηθούμενης Αναπαραγωγής (E.A.Ι.Y.A.) έχει πάψει να λειτουργεί.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Πως δρούσε το κύκλωμα με τα παράνομα φάρμακα!

Απίστευτο: Παίρνουν τα σπίτια των γιατρών του ΕΟΠΥΥ! Άρχισαν οι κατασχέσεις

Γέμισε η αγορά με Τουρκικά μη εγκεκριμένα φάρμακα για εξωσωματικές

Τι απαιτείται για κάλυψη εξωσωματικής από τον ΕΟΠΥΥ! Πως θα αποζημιωθείτε

15 συχνές απορίες, γυναικολογικής φύσεως, που μπορεί να έχει μια γυναίκα