Μολύνονται με Aids για να πάρουν το επίδομα!

  • Iatropedia
Σοκ προκάλεσε η δήλωση ειδικών λοιμωξιολόγων που ασχολούνται με την ασθένεια του αιώνα το Aids, ότι πολλοί χρήστες ναρκωτικών επιδιώκουν να κολλήσουν τον ιό προκειμένου να εισπράττουν το επίδομα των 700 ευρώ που χορηγεί το κράτος.

Θλίψη προκαλεί η είδηση ότι πολλά νέα παιδιά που έχουν μπλεχτεί στα δίχτυα των ναρκωτικών δε διστάζουν να μολυνθούν ακόμη και με Aids προκειμένου να επιβιώσουν.

Όπως είπε ο λοιμωξιολόγος Μαρ.Λαζανάς «υπάρχουν χρήστες ναρκωτικών που επιδιώκουν να κολλήσουν τον ιό του Aids προκειμένου να εισπράττουν μηνιαίως το επίδομα των 700 ευρώ που δίδεται στους οροθετικούς». Η σοκαριστική δήλωση έρχεται να επιβεβαιώσει την απόγνωση στην οποία βρίσκονται οι τοξικομανείς καθώς όπως είπε και ο κ.Λαζανάς: «ξέρουν ότι έχουν καταστραφεί και έτσι δεν τους πειράζει να αρρωστήσουν από την ασθένεια προκειμένου να πάρουν λίγα χρήματα».

Την ίδια ώρα ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Λοβέρδος αποκάλυψε ότι υπάρχουν άνδρες που πληρώνουν περισσότερα σε παράνομα εκδιδόμενες γυναίκες προκειμένου να συνευρεθούν μαζί τους χωρίς προφυλακτικό. Αποτέλεσμα είναι φυσικά να μεταδίδεται με ταχύτατους ρυθμούς ο ιός του Aids.

Ο κ.Λοβέρδος έκανε έκκληση στους …κυρίους όπως είπε που προτιμούν την αδήλωτη πορνεία να είναι ιδιαιτέρως προσεκτικοί, να μην προτιμούν τις παράνομα εκδιδόμενες γυναίκες ώστε να μη μεταφέρουν την ασθένεια στο σπίτι και την οικογένειά τους.

Οι ειδικοί του Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕΕΛΠΝΟ) διαπίστωσαν ότι η αύξηση της νόσου το 2011 έχει ξεπεράσει κάθε προηγούμενο αφού άγγιξε το 50% τους πρώτους μήνες σε σύγκριση με την ίδια περίοδο πέρυσι. Το 63% της αύξησης αποδίδεται στους χρήστες ενδοφλέβιων ναρκωτικών. Άλλωστε η αύξηση του Aids στους χρήστες ναρκωτικών έφθασε το 2011 το 1200%!

Βασικοί πόλοι μετάδοσης του ιού σύμφωνα και με τα όσα είπε ο Ανδρέας Λοβέρδος, οι τοξικομανείς αλλά και η παράνομη πορνεία. Όπως προκύπτει από τα επίσημα στοιχεία του ΚΕΕΛΠΝΟ η νόσος θερίζει στα παράνομα εκδιδόμενα άτομα ενώ σήμερα μόνο στην Αττική υπάρχουν 600 παράνομοι οίκοι ανοχής.

Ο Ανδρέας Λοβέρδος ανακοίνωσε ότι το επόμενο διάστημα θα μοιραστούν 100.000 σύριγγες αλλά και προφυλακτικά ώστε να περιορισθεί η μετάδοση της νόσου.

Να σημειωθεί ότι η συνέντευξη δόθηκε με αφορμή το 23ο πανελλήνιο συνέδριο για το Aids που θα πραγματοποιηθεί από τις 25 έως τις 27 Νοεμβρίου στην Αθήνα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΕΦΗΜΕΡΕΥΟΝΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

image description

Δείτε ποιά νοσοκομεία εφημερεύουν