Μνημόνιο χωρίς τέλος – Ποιοι θα επιβαρυνθούν από τον νέο ΕΝΦΙΑ – Πότε θα κοπεί το ΕΚΑΣ – Τέλος η εξαίρεση για τον ΦΠΑ στα νησιά

μνημόνιο
Χωρίς τέλος φαίνεται να είναι οι υποχρεώσεις της Ελλάδος απέναντι στους δανειστές. Η κυβέρνηση έχει μπροστά της μία σειρά από καυτά μέτωπα που πρέπει να κλείσει μέχρι το καλοκαίρι, ώστε να κλείσει ομαλά και στην ώρα της η 4η και τελευταία αξιολόγηση του Προγράμματος.

Μερικά εξ αυτών είναι η σχεδόν οριστική κατάργηση του ΕΚΑΣ, οι νέες αντικειμενικές αξίες που θα επιβαρύνουν μεγάλες κατηγορίες φορολογουμένων με την πληρωμή του ΕΝΦΙΑ του 2018, η κατάργηση του μειωμένου συντελεστή ΦΠΑ στα έξι νησιά που έχουν εξαιρεθεί μέχρι σήμερα, ενώ θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί μέχρι τον Μάρτιο ο επανυπολογισμός των συντάξεων, βάση των οποίων θα μειωθούν κατά 18% από την 1.1.2019.

Σε αυτό τον βαρύ κατάλογο θα πρέπει να προστεθούν οι πλειστηριασμοί που πρέπει να τρέξουν το αμέσως προσεχές διάστημα, όπως επίσης οι αποκρατικοποιήσεις, ενώ η κυβέρνηση θα πρέπει να αντιμετωπίσει το σοβαρό ενδεχόμενο να έρθει νωρίτερα η μείωση του αφορολόγητου.

Διαβάστε περισσότερα στο newsit.gr

image description

ΕΓΚΥΚΛΟΠΑΙΔΕΙΑ ΥΓΕΙΑΣ

Η ζάλη, ή αλλιώς ζαλάδα, είναι ένα σύμπτωμα που μπορεί να οριστεί ως το αίσθημα αστάθειας ή απώλειας της...

Κάντε αναζήτηση στην εγκυκλοπαίδεια υγείας του iatropedia.gr

ΕΦΗΜΕΡΕΥΟΝΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

image description

Δείτε ποιά νοσοκομεία εφημερεύουν

Top 5 Trends