Μητσοτάκης: Σκληρότερα μέτρα ανακοινώνει αύριο ο πρωθυπουργός για να αποφύγουμε το lockdown

  • Γιάννα Σουλάκη
κρουσμάτων
Στην ανακοίνωση επιπλέον μέτρων για την αναχαίτιση του πανδημικού κύματος του κορονοϊού προχώρησε κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του Υπουργικού Συμβουλίου, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης. Στα μέτρα που θα ανακοινωθούν αύριο, μεταξύ άλλων περιλαμβάνεται το lockdown σε 3 επιπλέον περιοχές (Θεσσαλονίκη, Λάρισα και Ροδόπη), ενώ θα έχουν ισχύ ενός μήνα.

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης προανήγγειλε ότι αύριο θα ανακοινώσει μέτρα για την αντιμετώπιση του δεύτερου κύματος της πανδημίας, κατά τη διάρκεια της εισαγωγικής τοποθέτησης του στο Υπουργικό Συμβούλιο.

«Η πίεση την οποία δέχεται το Σύστημα Υγείας είναι η μεγαλύτερη από ποτέ και πρέπει, όπως και στην πρώτη φάση όπου πήραμε μέτρα νωρίς, να λάβουμε ξανά και πιο έγκαιρα από άλλες ευρωπαϊκές χώρες αυστηρότερα μέτρα, ώστε να προλάβουμε τα χειρότερα, να σώσουμε ανθρώπινες ζωές και να μειώσουμε την πίεση η οποία ασκείται στο Σύστημα Υγείας.», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Το σχέδιο δράσης θα έχει διάρκεια ενός μήνα, με σκοπό να αποδώσουν  τα μέτρα και να αποφύγει η χώρα το καταστροφικό για την οικονομία καθολικό lockdown. Τα μέτρα αυτά, πρέπει να εφαρμοστούν «με τρόπο απόλυτο», πρόθεσε.

Δείτε επίσης – Κορονοϊός: Η μαραθώνια κρίσιμη συνεδρίαση των λοιμωξιολόγων για τα νέα μέτρα – Ανοιχτό το ολικό lockdown

Μητσοτάκης: Στο επίπεδο 4 η Θεσσαλονίκη, η Λάρισα και η Ροδόπη

Τρεις ακόμη νομοί προστίθεται στις «κόκκινες» περιοχές της χώρας. Μετά την Κοζάνη, την Καστοριά, τα Ιωάννινα και τις Σέρρες, η Θεσσαλονίκη, η Λάρισα και η Ροδόπη περνούν από το «πορτοκαλί» στο «κόκκινο επίπεδο.

«Από σήμερα πρέπει να παρθούν κάποιες έκτακτες αποφάσεις. Θεσσαλονίκη, Ροδόπη και Λάρισα μπαίνουν στο κόκκινο, αυτό σημαίνει ότι αναστέλλονται οι περισσότερες λειτουργίες πλην όμως, τονίζω, του λιανεμπορίου και του σχολείου», τόνισε χαρακτηριστικά ο Πρωθυπουργός.

Μητσοτάκης: «Αν θέλουν να ασκήσουν κριτική να το κάνουν στην Πολιτεία όχι στον Τσιόδρα και τους επιστήμονες»

Παράλληλα, ο πρωθυπουργός έκανε ειδική μνεία στις επιθέσεις που δέχεται τις τελευταίες μέρες ο καθηγητής Σωτήρης Τσιόδρας. «Βρίσκω απαράδεκτο το γεγονός ότι κάποιοι έχουν επιλέξει να στοχοποιήσουν επιστήμονες. Και θεωρώ ότι συγκεκριμένα η στοχοποίηση του καθηγητή, του κ. Τσιόδρα, η οποία είναι πολύ συστηματική τις τελευταίες μέρες είναι απαράδεκτη. Εάν θέλουν οι πολιτικοί μας αντίπαλοι να μας ασκήσουν κριτική, εδώ είμαστε να ασκήσουν κριτική στην Κυβέρνηση, σε εμένα προσωπικά, στους υπεύθυνους Υπουργούς, αλλά να στοχοποιούνται επιστήμονες οι οποίοι το μόνο το οποίο κάνουν είναι να καταθέτουν την επιστημονική τους γνώση προς κρίση στην Πολιτεία για να παίρνουμε εμείς τις αποφάσεις, είναι κάτι το οποίο θεωρώ ότι είναι τελείως-τελείως λανθασμένο, ειδικά σε μία συγκυρία όπου πρέπει και πάλι να κερδίσουμε την εμπιστοσύνη της κοινωνίας για την ορθότητα των μέτρων που λαμβάνουμε», τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.