Μητσοτάκης: «Να είμαστε εξαιρετικά προσεκτικοί για να αποφύγουμε την αναζωπύρωση της πανδημίας»

  • Γιάννα Σουλάκη
Μητσοτάκης
«Nα είμαστε εξαιρετικά προσεκτικοί για ν’ αποφύγουμε την αναζωπύρωση της επιδημίας και να δώσουμε μια ανάσα στα νοσοκομεία μας για να φτάσουμε με ασφάλεια στον οργανωμένο εμβολιασμό όλου του πληθυσμού, απηύθυνε στο Υπουργικό Συμβούλιο ο Κυριάκος Μητσοτάκης.Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, απέφυγε για μία ακόμη φορά να μιλήσει με συγκεκριμένες ημερομηνίες για την άρση των περιοριστικών μέτρων για τον κορονοϊό, ωστόσο τόνισε πως «βλέπουμε κάποιες ενθαρρυντικές ενδείξεις ως προς την αποκλιμάκωση των κρουσμάτων».

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, απέφυγε για μία ακόμη φορά να μιλήσει με συγκεκριμένες ημερομηνίες για την άρση των περιοριστικών μέτρων για τον κορονοϊό, ωστόσο τόνισε πως «βλέπουμε κάποιες ενθαρρυντικές ενδείξεις ως προς την αποκλιμάκωση των κρουσμάτων».

Ο πρωθυπουργός είπε ακόμα ότι ο κυβερνητικός εκπρόσωπος θα ανακοινώσει τι δεν θα λειτουργήσει έως τις αρχές Ιανουαρίου. Σύμφωνα με πληροφορίες του newsit.gr θεωρείται βέβαιο ότι δεν θα λειτουργήσουν τα σχολεία, ενώ δεν θα επιτραπούν οι μετακινήσεις από νομό σε νομό.

Δείτε την εισαγωγική τοποθέτηση του Πρωθυπουργού για την πανδημία:

«Oλοκληρώνουμε σήμερα, μία εβδομάδα μετά την προηγούμενη μας συνάντηση, τον κύκλο των θεμάτων του Yπουργικού Συμβουλίου του Νοεμβρίου. Θα ακολουθήσει ένα ακόμα Υπουργικό Συμβούλιο λίγο πριν από τα Χριστούγεννα, όπου θα κάνουμε και τον  απολογισμό των θεμάτων που μας απασχόλησαν καθόλη τη διάρκεια της χρονιάς, για να διαπιστώσουμε σε ποιο βαθμό ήμασταν συνεπείς με την στοχοθεσία την οποία είχαμε θέσει στην αρχή του χρόνου.

Καταρχάς σε ό,τι αφορά τον Covid, μέσα στην ημέρα θα υπάρξουν ανακοινώσεις από τον Κυβερνητικό Εκπρόσωπο σχετικά με το τι δεν θα λειτουργήσει μετά βεβαιότητος μέχρι τις αρχές Ιανουαρίου. Θα έχω την ευκαιρία και εγώ σήμερα το απόγευμα να δώσω μία συνέντευξη για να εξηγήσω πιο αναλυτικά το σκεπτικό μας.

Νομίζω ότι έχουμε πει πολλές φορές ότι παρά το γεγονός ότι βλέπουμε κάποιες ενθαρρυντικές ενδείξεις ως προς την αποκλιμάκωση των κρουσμάτων, οφείλουμε να είμαστε εξαιρετικά προσεκτικοί για να αποφύγουμε την αναζωπύρωση της επιδημίας και να δώσουμε μία ανάσα στα νοσοκομεία μας και στους μαχητές της πρώτης γραμμής. Για να φτάσουμε με προσοχή και με ασφάλεια στον οργανωμένο εμβολιασμό όλου του πληθυσμού, ο οποίος και θα ξεκινήσει -καλώς εχόντων των πραγμάτων- από τις αρχές Ιανουαρίου».