Μητσοτάκης – Κλούγκε στα εγκαίνια του Γραφείου Ποιότητας Φροντίδας του ΠΟΥ στην Αθήνα

  • Γιάννα Σουλάκη
Μητσοτάκης
Τους νέους χώρους του εγκαινιάζει τη Δευτέρα (21/3) το Γραφείο Ποιότητας Φροντίδας του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ), παρουσία του πρωθυπουργού Κ. Μητσοτάκη και του Περιφερειακού Διευθυντή Ευρώπης του ΠΟΥ, Χάνς Κλούγκε.

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης θα παραβρεθεί και θα απευθύνει χαιρετισμό στα επίσημα εγκαίνια των νέων εγκαταστάσεων του Ευρωπαϊκού Κέντρου για την Ποιότητα της Φροντίδας και την Ασφάλεια των Ασθενών, που έχει ιδρύσει στην Αθήνα ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας.

Τα εγκαίνια θα πραγματοποιηθούν στα νέα γραφεία του ΠΟΥ (Πλουτάρχου 3 Κολωνάκι) τη Δευτέρα 21 Μαρτίου στις 10.00 το πρωί, παρόντος του Περιφερειακού Διευθυντή Ευρώπης του ΠΟΥ, Χάνς Κλούγκε.

Επίσης, στην εκδήλωση θα ανακοινωθεί η έναρξη του νέου, πανευρωπαϊκού προγράμματος του Κέντρου για την ψυχική υγεία παιδιών και εφήβων.

Στην τελετή θα παραστούν, επίσης, ο υπουργός Υγείας, Αθανάσιος Πλεύρης, η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας, Μίνα Γκάγκα και η υφυπουργός Υγείας, Ζωή Ράπτη. 

Δείτε το πρόγραμμα της εκδήλωσης ΕΔΩ

Το πρώτο βιβλίο τσέπης Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας για Παιδιά και Εφήβους

Επίσης, τη Δευτέρα 21 Μαρτίου ώρα 14.30 το μεσημέρι, ο ΠΟΥ σε ειδική εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί στο Υπουργείο Υγείας θα παρουσιάσει το πρώτο Βιβλίο Τσέπης Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας για Παιδιά και Εφήβους.

Πρόκειται για ένα ολοκληρωμένο εγχειρίδιο για γιατρούς, νοσηλευτές και άλλους εργαζόμενους στον τομέα της υγείας που είναι υπεύθυνοι για τη φροντίδα παιδιών και νέων σε χώρους πρωτοβάθμιας φροντίδας.

Το νέο Pocket Book είναι άμεσο αποτέλεσμα ενός αιτήματος από χώρες της Ευρωπαϊκής Περιφέρειας του ΠΟΥ κατά τη διάρκεια μιας περιφερειακής συνάντησης το 2017 για τον επανασχεδιασμό της υγείας των παιδιών.

Στην εκδήλωση θα μιλήσουν:

– Hans Henri P. Kluge, Περιφερειακός Διευθυντής του ΠΟΥ για την Ευρώπη
– Anahit Avanesyan, Υπουργός Υγείας της Αρμενίας
– Alexandru Rafila, Υπουργός Υγείας της Ρουμανίας
– Μίνα Γκάγκα, Αναπληρωτής Υπουργός Υγείας της Ελλάδας

– Ζωή Ράπτη υφυπουργός Υγείας.

Η εκδήλωση θα μεταδοθεί ζωντανά στον παρακάτω σύνδεσμο: