Μητσοτάκης: Κλειστά τα ελληνικά αεροδρόμια για Βρετανούς και Σουηδούς μέχρι τις 15 Ιουλίου

  • Γιάννα Σουλάκη
πτήσεις
Επιπλέον μέτρα από αυτά της Κομισιόν θα λάβει η Ελλάδα, σχετικά με τις χώρες στις οποίες θα ανοίξουμε τα σύνορά μας μετά την 1η Ιουλίου, σύμφωνα με νέες αποφάσεις του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη.

Μετά από ευρεία σύσκεψη υπό τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη για το άνοιγμα στον τουρισμό, στην οποία συμμετείχε -μεταξύ άλλων- και ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας, αποφασίστηκε για τις τρίτες χώρες εκτός Ευρωπαϊκής Ένωσης, η Ελλάδα να κινηθεί με βάση τον κατάλογο που συντάσσεται από την ΕΕ.

Ωστόσο, για τις απευθείας πτήσεις από το Ηνωμένο Βασίλειο και τη Σουηδία αποφασίστηκε να μην επιτραπούν, έως τις 15 Ιουλίου. Το μέτρο θα επανεξεταστεί από αυτή την ημερομηνία και μετά.

Προϋπόθεση για την είσοδο στη χώρα είναι η υποχρεωτική συμπλήρωση, 48 ώρες πριν, ειδικής φόρμας στην πλατφόρμα με τα στοιχεία του εισερχόμενου, τη χώρα προέλευσης και τον τόπο στον οποίο θα διαμείνει στην Ελλάδα.

Στην ίδια σύσκεψη συζητήθηκαν, επίσης, διεξοδικά τόσο ο τρόπος πραγματοποίησης των στοχευμένων τεστ, τα πρωτόκολλα σε όλες τις πύλες εισόδου της χώρας , καθώς και τα πρωτόκολλα μεταφοράς στα νοσοκομεία και τα ξενοδοχεία αναφοράς σε περίπτωση εμφάνισης κρουσμάτων.

Μητσοτάκης: "Θα υπάρξει συνεχής αξιολόγηση των δεδομένων"

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης επεσήμανε ότι «η όλη διαδικασία ανοίγματος είναι δυναμική και θα γίνεται διαρκής αξιολόγηση των δεδομένων». Ο Πρωθυπουργός ζήτησε επίσης διατήρηση του πολύ καλού επιπέδου συνεργασίας που υπάρχει μέχρι σήμερα μεταξύ των Υπουργείων.

«Πρόκειται για πρωτόγνωρη κατάσταση. Και λάθη και αστοχίες είναι αναπόφευκτα αλλά με καλή συνεργασία και έγκαιρη δράση μπορούμε να τα αντιμετωπίζουμε», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Κοινή διαπίστωση ήταν ότι έχει γίνει σωστή προετοιμασία σε όλα τα επίπεδα, ώστε να υπάρχει η μέγιστη δυνατή ασφάλεια και για τους επισκέπτες και για τους κατοίκους.

Στη σύσκεψη μετείχαν ο Υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας, ο Υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκος Πιερρακάκης, ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Γιάννης Πλακιωτάκης, ο Υπουργός Τουρισμού Χάρης Θεοχάρης, ο Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκος Χαρδαλιάς, ο Υφυπουργός Υγείας Βασίλης Κοντοζαμάνης, ο Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ αρμόδιος για τον Συντονισμό του Κυβερνητικού Έργου Άκης Σκέρτσος, ο Πρόεδρος του ΕΟΔΥ Παναγιώτης Αρκουμανέας, ο καθηγητής Λοιμωξιολογίας Σωτήρης Τσιόδρας και στελέχη των αρμόδιων Υπουργείων, έγινε ανασκόπηση των μέτρων που έχουν ληφθεί και διαπιστώθηκε ο υψηλός βαθμός ετοιμότητας όλων των αρμόδιων υπηρεσιών.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΕΦΗΜΕΡΕΥΟΝΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

image description

Δείτε ποιά νοσοκομεία εφημερεύουν