Μητσοτάκης και Καραμανλής στον τόπο της τραγωδίας στα Τέμπη

  • Iatropedia newsroom
«Θα κάνουμε ό,τι περνάει από το χέρι μας για να μην ξανασυμβεί ποτέ κάτι τέτοιο» είπε ο πρωθυπουργός.

Συγκλονισμένοι από το μέγεθος της τραγωδίας στα Τέμπη, το πρωί της Τετάρτης (01.03.2023) βρέθηκαν στο σημείο της σιδηροδρομικής σύγκρουσης ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης και ο υπουργός Μεταφορών και Υποδοχών, Κώστας Καραμανλής.

«Είναι πάρα πολύ δύσκολο αυτό που βιώνουμε σήμερα ως χώρα. Μιλάμε για μία ανείπωτη τραγωδία. Η σκέψη μας σήμερα είναι πρώτα και πάνω απ’ όλα με τους συγγενείς των θυμάτων.

Υποχρέωσή μας είναι να περιθάλψουμε τους τραυματίες και από εκεί και πέρα να ταυτοποιήσουμε τις σορούς.

Από εκεί και πέρα, ένα πράγμα μπορώ να εγγυηθώ: θα μάθουμε τα αίτια αυτής της τραγωδίας και θα κάνουμε ό,τι περνάει από το χέρι μας για να μην ξανασυμβεί ποτέ κάτι τέτοιο», είπε στη σύντομη δήλωσή του ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Λύγισε» ο Κώστας Καραμανλής

Με βουρκωμένα μάτια, έκανε δηλώσεις ο Κώστας Καραμανλής.

«Σήμερα είναι μια πραγματικά θλιβερή ημέρα. Και σήμερα όσοι έχουμε βρεθεί εδώ εκφράζουμε την οδύνη και τη θλίψη διότι οι σκηνές που βλέπουμε είναι πραγματικά συγκλονιστικές.

Αυτή τη στιγμή οι σκέψεις όλων βρίσκονται στα θύματα και στις οικογένειές τους. Γνωρίζετε και καταλαβαίνετε ότι πρόκειται για μια πολύ δύσκολη επιχείρηση έρευνας και διάσωσης. Ακόμα δεν γνωρίζουμε τον ακριβή αριθμό των θυμάτων» είπε αρχικά ο Κώστας Καραμανλής.

«Εγώ θέλω και είμαι υποχρεωμένος να πω ένα πράγμα: Θα διερευνήσουμε με απόλυτη σοβαρότητα και διαφάνεια τα αίτια αυτού του τραγικού συμβάντος. Ό,τι πούμε τώρα είναι πρώιμο και με αυτόν τον τρόπο θα σας έλεγα ότι βεβηλώνουμε τους νεκρούς που χάθηκαν», συνέχισε, με δάκρυα στα μάτια.

Και κατέληξε: «Θα ήθελα να δείξουμε ψυχραιμία και να μείνουμε στο ότι θα κάνουμε το παν για να διερευνήσουμε τα αίτια και να μην αφήσουμε τίποτα κάτω από το χαλί».