Μητσοτάκης για Θεσσαλία: «Το ενδιαφέρον μας βρίσκεται στη Δημόσια Υγεία»

  • Γιάννα Σουλάκη
Κακοκαιρία
Προτεραιότητα για την κυβέρνηση αποτελεί η πρόληψη και αντιμετώπιση των επιπτώσεων από την κακοκαιρία Daniel στη δημόσια Υγεία, επισήμανε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Το κράτος θα είναι δίπλα στους πολίτες που επλήγησαν, ανέφερε ο πρωθυπουργός Κ. Μητσοτάκης από την Λάρισα και τόνισε πως η κυβέρνηση θα κάνει ότι καλύτερο γίνεται για να επανέλθει η περιοχή σε κάποιους κανονικούς ρυθμούς.

Ταυτόχρονα, πρόσθεσε πως σήμερα το ενδιαφέρον βρίσκεται στη Δημόσια Υγεία.

Στη συνέχεια, τον λόγο έλαβαν για την εξειδίκευση του σχεδιασμού της κυβέρνησης, ο υφυπουργός στο υπουργείο Κλιματικής Κρίσης Χρ.Τριαντόπουλος, η αν. υπουργός Υγείας Ειρήνη Αγαπηδάκη, ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Λ.Αυγενάκης και η υπουργός Κοινωνικής Συνοχής Σ.Ζαχαράκη.

Ε. Αγαπηδάκη: Επιχειρησιακό σχέδιο σε 4 άξονες

Από την πλευρά του Υπουργείου Υγείας, τον λόγο έλαβε η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας, Ειρήνη Αγαπηδάκη, υπογραμμίζοντας πως το επιχειρησιακό σχέδιο του υπουργείου Υγείας θα κινηθεί σε 4 άξονες.

  1. τους ελέγχους για τη διασφάλιση καθαρού πόσιμου νερού στους κατοίκους
  2. στις οδηγίες προς τους πολίτες των πληγεισών περιοχών για την ασφάλειά τους (μέτρα αυτοπροστασίας, συλλογή και καύση νεκρών ζώων κλπ)
  3. στην επιδημιολογική επιτήρηση για τα λοιμώδη νοσήματα (όπως π.χ. γαστρεντερίτιδα)
  4. στην επιδημιολογική επιτήρηση για τα κουνούπια

Σχετικά με το τελευταίο η κα. Αγαπηδάκη τόνισε, πως δεν υπάρχει άμεσος κίνδυνος σήμερα, αλλά ίσως σε μία εβδομάδα από σήμερα, όταν θα γίνει η αποστράγγιση στις περισσότερες περιοχές.