Μητσοτάκης: Εξήγγειλε μπόνους μισό μισθό στους υγειονομικούς για τον Δεκέμβριο

  • Γιάννα Σουλάκη
Μητσοτάκης
Μπόνους ύψους μισού μισθού εξήγγειλε από το βήμα της Βουλής ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, για τους υγειονομικούς που δίνουν τη μάχη κατά της πανδημίας στο ΕΣΥ.

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, μιλώντας από το βήμα της Βουλής και εξαγγέλλοντας μέτρα ενίσχυσης σε τρεις κατηγορίες πολιτών, ανέφερε μεταξύ άλλων:

«Όπως συνέβη το 2020, όπως έχω επανειλημμένως πει δημόσια, 100.000 περίπου ενεργοί υγειονομικοί στα νοσοκομεία και στα κέντρα υγείας θα ενισχυθούν με έκτακτη καταβολή μισού μισθού».

Πρόκειται για:

  • Έκτακτη καταβολή μισού μισθού σε 100.000 ενεργούς υγειονομικούς και στο ΕΚΑΒ εντός του Δεκεμβρίου. Αφορά ένα μέσο ποσό που αγγίζει τα 900 ευρώ. «Είναι το ελάχιστο μπορούμε σήμερα από τα πολλά που του οφείλουμε δεύτερον», σημείωσε.
  • Πρόσθετη ενίσχυση σε 800.000 συνταξιούχους (250 ευρώ) προσαυξημένο για κάθε μέλος οικογενειάς τους. Έτσι θα δούμε μεγαλύτερη την επόμενη σύνταξή τους. Είναι μια ανακούφιση, δεν είναι κάτι παραπάνω δεν είναι αυτό που τους αξίζει είναι όμως κάτι που αναμφίβολα».
  • Πρόσθετο βοήθημα σε 173.000 άτομα με αναπηρία (250 ευρώ)

«Όταν μιλάμε για ακρίβεια πρέπει να είμαστε ακριβείς. Θα περιγράψω την αντικειμενική πραγματικότητα επικαλούμενος στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ και της Eurostat, γιατί το θέμα δεν προσφέρεται για ανέξοδους λαϊκισμούς, αλλά για καθαρές αλήθειες» τόνισε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στην ομιλία του στην Προ Ημερησίας συζήτηση με θέμα την ακρίβεια στη Βουλή, που γίνεται μετά από πρωτοβουλία του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Αλέξη Τσίπρα.