Μητσοτάκης – ΔΕΘ: «Δεν μπορούμε να πάμε σε δεύτερο lockdown – Το ΕΣΥ είναι έτοιμο»

  • Γιάννα Σουλάκη
Μητσοτάκης
Με το πρώτο lockdown κερδίσαμε χρόνο, αλλά πέσαμε "λίγο θύματα της επιτυχίας μας", δήλωσε από τη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης (ΔΕΘ), ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση για το εάν και κατά πόσον θεωρεί ότι ήταν λάθος η απόφαση να ξανανοίξει ο τουρισμός και η αγορά, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, δήλωσε ότι «δεν υπήρξε χώρα που μετά το πρώτο lockdown να μην άνοιξε ξανά την οικονομική δραστηριότητα».

Συμπλήρωσε, επίσης, ότι κερδίσαμε χρόνο με το πρώτο lockdown, όμως, «Υπήρχε μια εικόνα ικανοποίησης πέσαμε και λίγο θύματα της επιτυχίας μας» εννοώντας τα φαινόμενα χαλάρωσης των μέτρων που ακολούθησαν.

«Το άνοιγμα στον τουρισμό έγινε μετρημένα και με πολύ μεγαλύτερο επαγγελματισμό απ’ ό,τι όλες οι ανταγωνιστικές μας χώρες», ανέφερε επίσης ο πρωθυπουργός και επανέλαβε ότι και σήμερα η Ελλάδα, είναι σε πολύ καλύτερη κατάσταση από όλες τις άλλες χώρες.

«Δείξαμε ότι το Κράτος λειτουργεί και πήραμε άλλη υπεραξία», τόνισε ο κ. Μητσοτάκης και πρόσθεσε: «Επειδή είμαι φιλελεύθερος πιστεύω στον ορθό λόγο και ο ορθός λόγος στηρίζεται στη χρήση πραγματικών δεδομένων», σημείωσε ο κ. Μητσοτάκης.

Μητσοτάκης: «Το ΕΣΥ θα βγει πιο δυνατό»

Σε ό,τι αφορά το ΕΣΥ ο πρωθυπουργός ανέφερε ότι προσελήφθησαν 6.818 επιπλέον γιατροί και νοσηλευτές και προκηρύσσονται μόνιμες θέσεις, ενώ δρομολογείται και η δημιουργία πολλών νέων Μονάδων Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ).

«Δέσμευσή μου είναι μέχρι το τέλος του έτους, να έχουμε 1200 μόνιμες εντατικές», τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης και κατέληξε ότι βλέπει το ΕΣΥ να βγαίνει από τη διαδικασία αυτή, πιο δυνατό.

Να σημειωθεί, ότι αναφερόμενος στις προσλήψεις του ΕΣΥ κατά τη διάρκεια της χθεσινής κεντρικής ομιλίας του, ο πρωθυπουργός εξήγγειλε την επιπλέον ενίσχυση του ΕΣΥ με προσωπικό και συγκεκριμένα με 4000 μόνιμες προσλήψεις κυρίως νοσηλευτών και πρωτίστως όσων υπηρέτησαν ως επικουρικοί στην πανδημία.