Μητσοτάκης από τη 87η ΔΕΘ: «Το μέλλον στην Υγεία θα γίνεται παρόν, με πολύ μεγάλη ταχύτητα»

  • Γιάννα Σουλάκη
Μητσοτάκης
Στα βήματα που έχουν ήδη γίνει και αναμένεται να υλοποιηθούν το επόμενο διάστημα στην Υγεία, αναφέρθηκε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης από το βήμα της 87ης ΔΕΘ.

Στη σκιά των τραγικών πλημμυρών στη Θεσσαλία, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, εξήγγειλε δέσμη μέτρων για τους πολίτες από την 87η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης. Και συγκεκριμένα μέτρα για την οικονομία, τη φοροδιαφυγή, αυξήσεις μισθών και κατάργηση τριετιών στον ιδιωτικό τομέα, αλλά και αυξήσεις στον τομέα του δημοσίου.

Έως το τέλος του 2024 θα έχει υλοποιηθεί το 50% των προεκλογικών δεσμεύσεων της κυβέρνησης, τόνισε ο Κ. Μητσοτάκης.

Ως προς τον χώρο της Υγείας, ο πρωθυπουργός ανέφερε τις αλλαγές που δρομολογούνται στο ΕΚΑΒ με νέες προσλήψεις, αλλά και τη δημιουργία Πύργου Ελέγχου, ώστε στα επείγοντα περιστατικά να υπάρχει παρέμβαση εντός 10 λεπτών. Έξι βάσεις ελικοπτέρων θα μεριμνούν για να φτάνουν σε κάθε σημείο της επικράτειας, όπου υπάρχει ανάγκη.

Αναφέρθηκε, επίσης, στο πρόγραμμα αναβάθμιση των υποδομών σε δεκάδες Νοσοκομεία και Κέντρα Υγείας, στις 10 χιλιάδες νέες προσλήψεις υγειονομικών και στη δημιουργία του ψηφιακού φακέλου Υγείας.

Στο νοσοκομείο Παπανικολάου το οποίο επισκέφθηκε, το πρωί, όπως είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, υπήρξε το εμβληματικό έργο με τον νέο όροφο, που εγκαινιάστηκε, με την ανακατασκευή της Πνευμονολογικής Κλινικής.

«Το μέλλον στην Υγεία θα γίνεται παρόν, με πολύ μεγάλη ταχύτητα», τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, προσθέτοντας προς στα τέλη του χρόνου θα υπάρξει και η θεμελίωση του Αντικαρκινικού Νοσοκομείου, που θα δημιουργηθεί με τη δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος.