Μητσοτάκης σε Σακελλαροπούλου: Αναμένουμε τις αποφάσεις της Επιτροπής – Πότε έρχονται τα self test

  • Γιάννα Σουλάκη
Σακελλαροπούλου
Για την πορεία της πανδημίας ενημέρωσε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, την πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε στη σημερινή συνεδρίαση Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων του υπουργείου Υγείας.

«Αναμένουμε τις εισηγήσεις της επιτροπής, οι οποίοι θα λάβουν υπόψιν τα επιδημιολογικά δεδομένα τα οποία δεν είναι ενθαρρυντικά και από την άλλη είναι εμφανές πως τα μέτρα δεν τηρούνται λόγω της κόπωσης των πολιτών».

«Δοκιμαζόμαστε από το τρίτο κύμα , όμως το ΕΣΥ αντέχει», συμπλήρωσε, ενώ δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει γιατρούς και υγειονομικούς ειδικά  στα νοσοκομεία της Αττικής. «Έχουμε αθροίσει όλες τις δυνάμεις –δημόσιο και ιδιωτικό τομέα- κάτω από την ηγεσία του υπουργείου Υγείας», τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Μιλώντας για τα self test εξέφρασε την ελπίδα να παραληφθούν την επόμενη εβδομάδα και συμπλήρωσε ότι θα αρχίσουν να χορηγούνται με προτεραιότητα τις μεγαλύτερες τάξεις του Λυκείου, τους εκπαιδευτικούς, τους εργαζόμενους στα σχολεία, «έτσι ώστε να δώσουμε στην Επιτροπή ένα πρόσθετο όπλο το οποίο θα έχει στη διάθεσή της, για να μπορέσουν να επιστρέψουν τα μεγαλύτερα παιδιά -ξεκινάμε από τα μεγαλύτερα παιδιά γιατί έχουμε και το ζήτημα των Πανελληνίων εξετάσεων και γιατί τα Λύκεια είναι αυτά που έχουν μείνει το μεγαλύτερο διάστημα κλειστά- στα σχολεία με τη μέγιστη δυνατή ασφάλεια», κατέληξε ο πρωθυπουργός.