Μητροπολιτικό Κοινωνικό Ιατρείο: Μια γέννα στην άκρη του δρόμου;

  • Μαρία Τσιλιμιγκάκη
Μια νεαρή πρόσφυγας στην Λέσβο φέρεται να γέννησε στο δρόμο με την βοήθεια μη γιατρών που βρίσκονταν στο σημείο. Ισχύει η καταγγελία και ποιος θα αναλάβει την ευθύνη για το απαράδεκτο περιστατικό, αναρωτιούνται από το Μητροπολιτικό Κοινωνικό Ιατρείο Ελληνικού.

Διαβάστε παρακάτω την καταγγελία:

Με αποτροπιασμό διαβάσαμε σήμερα το περιστατικό που συνέβη στη Λέσβο με έγκυο γυναίκα πρόσφυγα, η οποία αναγκάστηκε να γεννήσει στο δρόμο με την συνδρομή εθελοντών, ενώ είχε πιστοποιηθεί ότι βρισκόταν σε διαδικασία τοκετού και είχε ειδοποιηθεί ασθενοφόρο στις  5.52 το πρωΐ. Παρά ταύτα όμως το ασθενοφόρο δεν πήγε – καθώς αναφέρεται ότι ακυρώθηκε από τις αρχές- ενώ δεν επετράπη από το λιμενικό,ούτε η μεταφορά της με αυτοκίνητο στο Νοσοκομείο.  Ετσι και αφού ο τοκετός ήταν σε εξέλιξη το παιδί γεννήθηκε στην άκρη του δρόμου και το ασθενοφόρο τελικά έφθασε στις 7.53 π.μ ! Είναι μια σοβαρή καταγγελία που είδε το φως της δημοσιότητας.

Τα ερωτήματα πολλά. Ποιος έχει την ευθύνη  αυτών των ανθρώπων τελικά; Τι συμβαίνει με τις εντολές στους απλούς αστυνομικούς για την μετακίνηση των επειγόντων περιστατικών  σε Νοσοκομεία, ποιος κρίνει αν θα πάνε και πόσο επείγον είναι το περιστατικό; Προς τι όλος αυτός ο διασυρμός, τη στιγμή που η πλειοψηφία του λαού μας με μεγαλειώδη τρόπο και μέσα σε δύσκολες εποχές, έχουν ανταποκριθεί με αλληλεγγύη στους πρόσφυγες;

Ας αναλάβει λοιπόν κάποιος την ευθύνη.

ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΙΚΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΙΑΤΡΕΙΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ

ΩΡΕΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ
(ΔΕΥΤΕΡΑ-ΠΕΜΠΤΗ 10:00-20:00, ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 10:00-19:00) και (ΣΑΒΒΑΤΟ 10:00-14:00)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΕΦΗΜΕΡΕΥΟΝΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

image description

Δείτε ποιά νοσοκομεία εφημερεύουν