Μητροπολιτικό Ιατρείο Ελληνικού: Επίσκεψη του Επιτρόπου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων

  • Μαρία Τσιλιμιγκάκη
Την Τρίτη 26 Ιουνίου υποδέχτηκαν στο χώρο του Μητροπολιτικού Κοινωνικού Ιατρείου Ελληνικού (ΜΚΙΕ) την Επίτροπο για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα του Συμβουλίου της Ευρώπης, με αρμοδιότητες σε θέματα υγείας και εκπαίδευσης κ. Dunja Mijatović και τον βοηθό της κ. Matthieu Birker. Κατά την επίσκεψη, ενημερώθηκαν εκτενώς για τις δραστηριότητες του ιατρείου και εστίασαν το ενδιαφέρον τους στην κατάσταση των ευάλωτων ομάδων πολιτών μετά από 8 χρόνια κρίσης και στις επιπτώσεις που απορρέουν για την υγεία τους.

Μάλιστα εκδήλωσαν ιδιαίτερο ενδιαφέρον για την δυσκολία που αντιμετωπίζουν ασθενείς να καλύπτουν το κόστος συμμετοχής στην φαρμακευτική δαπάνη της αγωγής τους καθώς και για την στήριξη του ιατρείου με φαρμακευτικό υλικό σε δομές προσφύγων.

Συνεχάρησαν δε όλους τους εθελοντές που διαχρονικά έχουν συντελέσει να παραχθεί αυτό το τεράστιο έργο, για έναν μη χρηματοδοτούμενο φορέα, δήλωσαν εντυπωσιασμένοι από την πρωτοβουλία και την δομή της οργάνωσης και ανακουφισμένοι για την παραμονή του ιατρείου μετά την τελευταία εμπλοκή με το χώρο λειτουργίας του.

Από το ΜΚΙΕ δηλώνουν ότι συνεχίζουν τον αγώνα της ενημέρωσης για αυτά που βιώνει ο απλός πολίτης.

ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΙΚΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΙΑΤΡΕΙΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ

ΩΡΕΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ
(ΔΕΥΤΕΡΑ-ΠΕΜΠΤΗ 10:00-20:00, ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 10:00-19:00) και (ΣΑΒΒΑΤΟ 10:00-14:00)
ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: 210 9631950
ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΙΑΤΡΕΙΟΥ: εντός της πρώην Αμερικανικής βάσης
(δίπλα στο Πολιτιστικό Κέντρο Ελληνικού, 200 μέτρα από την Τροχαία Ελληνικού)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΕΦΗΜΕΡΕΥΟΝΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

image description

Δείτε ποιά νοσοκομεία εφημερεύουν