Μυστικά υγείας για σωστή διατροφή!

  • Iatropedia
Άπειρα είναι τα οφέλη αν μάθετε να τρώτε σωστά.Οι διάφοροι αστικοί μύθοι που κυκλοφορούν κατά καιρούς και αφορούν την διατροφή καταρρίπτονται ο ένας μετά τον άλλον.

Αν μάθετε να τρώτε σωστά θα δείτε βελτίωση στην υγεία σας αλλά και στη σιλουέτα σας.

Απεταξάμην τις πατάτες

Πριν αρκετά χρόνια οι πατάτες είχαν ενοχοποιηθεί λόγω της περιεκτικότητας τους σε υδατάνθρακες – με συνέπεια οι απανταχού διατροφολόγοι να απαγόρευαν δια ροπάλου την κατανάλωση τους.

Πλέον οι πατάτες βάση μελέτης της American Dietetic Association, έχουν θαυματουργές ιδιότητες για την υγεία αφού μπορούν να ρίξουν τη χοληστερίνη και να ρυθμίσουν την πίεση στο αίμα

Ναι στα καλά λιπαρά

Παλιότερα τα λιπαρά αποφεύγονταν από την πλειονότητα των ανδρών και των γυναικών .

Σήμερα όλο και περισσότερες μελέτες αποδεικνύουν ότι τα καλά λιπαρά όπως είναι τα ωμέγα-3 λιπαρά οξέα ωφελούν την καρδιακή λειτουργία.

Μην ξορκίζετε το αυγό

Μέχρι πρότινος επικρατούσε η άποψη ότι τα πολλά αυγά ευθύνονται για την εμφάνιση χοληστερίνης. Όμως νέες έρευνες καταλήγουν στο συμπέρασμα ότι ο κρόκος αυγού είναι πολύτιμος για την διατήρηση της καλής υγείας

Ξεχνάτε το πρωινό

Το πολυτιμότερο γεύμα της ημέρας είναι το πρωινό. Ωστόσο οι συμπολίτες μας έως και λίγα χρόνια πριν δεν ακολουθούσαν αυτή την συνήθεια.

Τα πράγματα όμως ευτυχώς έχουν αλλάξει και ένας στους τρεις πλέον τρώει πρωινό.

http://www.health.com

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Τι να φάτε για να μείνετε έγκυες! Διατροφικές οδηγίες για υποψήφιες μανούλες