Μυρμηγκιές στο δέρμα: Δείτε πως θα απαλλαγείτε!

  • Iatropedia
Οι μυρμηγκιές είναι μικροί όγκοι του δέρματος που εμφανίζονται πιο συχνά στα δάχτυλα ή στα χέρια.

Οι κοινές μυρμηγκιές προκαλούνται από έναν ιό ο οποίος μεταδίδεται με την αφή. Τα παιδιά και οι νεαροί ενήλικες είναι πιο πιθανό να αναπτύξουν μυρμηγκιές καθώς έχουν εξασθενημένο ανοσοποιητικό σύστημα. Συνήθως οι κοινές μυρμηγκιές εξαφανίζονται από μόνες τους , αλλά πολλοί άνθρωποι επιλέγουν να τις αφαιρέσουν επειδή τις βρίσκουν ενοχλητικές.

Πάντως οι ειδικοί επισημαίνουν ότι απαιτείται άμεση θεραπεία αν:

Είναι επώδυνα ή αλλάζουν εμφάνιση ή χρώμα

Έχετε ακολουθήσει κάποια θεραπεία, αλλά εξακολουθούν να εξαπλώνονται.

Το ανοσοποιητικό σας σύστημα έχει εξασθενήσει λόγω της λήψης ανοσοκατασταλτικών φαρμάκων εξαιτίας HIV / AIDS ή άλλων διαταραχών.

Μπορείτε να κολλήστε μυρμηγκιές από το δέρμα με επαφή με ανθρώπους που έχουν μυρμιγκιές.

Τα πιο συχνά είδη

Κοινή μυρμηγκιά

Οι κοινές μυρμηγκιές είναι ανώδυνα, καλοήθη εξογκώματα του δέρματος που αποτελούνται από έναν σκληρό πυρήνα δέρματος. Συνήθως αναπτύσσονται συνήθως γύρω από τα νύχια, τα δάκτυλα και το πίσω μέρος της παλάμης, αλλά ενδέχεται επίσης να εμφανιστούν στα γόνατα και στο πρόσωπο, κυρίως σε σημεία όπου το δέρμα έχει σχιστεί.

Μυρμηγκιά των ποδιών.

Οι μυρμηγκιές των ποδιών εμφανίζονται μόνο στο πέλμα και μπορεί να είναι καφέ ή γκρι (με σκούρο κέντρο), είναι άσχημες και συχνά πολύ οδυνηρές εάν δεν αντιμετωπιστούν.

Ομαλές νεανικές μυρμηγκίες

Έχουν την τάση να αναπτύσσονται σε μεγάλους αριθμούς, από 20 έως 100 κάθε φορά. Μπορεί να εμφανιστούν παντού, αλλά στα παιδιά εμφανίζονται συνήθως στο πρόσωπο. Στους ενήλικες, εμφανίζονται συνήθως στο πηγούνι και στα μάγουλα στους άνδρες, ενώ στις γυναίκες εμφανίζονται στις γάμπες.

Θεραπεία

Πώς θεραπεύονται οι μυρμηγκιές;

Οι μυρμηκίες είναι μεταδοτικές και είναι πιθανόν να εξαπλωθούν και σε άλλα σημεία του σώματος ή να μεταδοθούν σε άλλα άτομα. Γι’ αυτό το λόγο, καλύτερο είναι να αντιμετωπίζονται αμέσως με θεραπεία.

Κρυοθεραπεία

Χειρουργική αφαίρεση της μυρμηγκιάς

Καύση ή ηλεκτροκαυτηρίαση

Λέιζερ

πηγή: http://www.mayoclinic.org