Μήπως θολώνουν τα μάτια σας ; Όλες οι αιτίες

  • Iatropedia
Μπορεί ο νους σας να πηγαίνει στην μυωπία αλλά δεν είναι πάντα η αιτία αυτή που προκαλεί θολούρα στα μάτια. Οι αιτίες που έχουν ενοχοποιηθεί για το πρόβλημα αυτό είναι πολλές και καλό είναι αν το πρόβλημα επιμένει να απευθεινθείτε σε κάποιον οφθαλμίατρο.

Χωρίς δάκρυα

Η ξηρότητα στα μάτια είναι η πιο συνηθισμένη αιτία της θολής όρασης. Τα δάκρυα στεγνώνουν εξαιτίας κάποιας φαρμακευτικής αγωγής που ακολουθείτε, ή από το διάβασμα, την τηλεόραση ή η πολύωρη δουλειά σε υπολογιστή.

Κακός ύπνος

Αν συνηθίζετε να κοιμάστε ασκώντας πίεση στα μάτια σας, είτε με ένα μαξιλάρι είτε με τα χέρια σας, τότε είναι, επίσης, πολύ πιθανό να ξυπνήσετε «θολωμένοι».

Φταίνε τα φάρμακα

Τα χάπια για την υψηλή πίεση, τα υπνωτικά και όσα αντιμετωπίζουν τη στυτική δυσλειτουργία μπορούν να προκαλέσουν θολότητα στην όραση. Επίσης ενοχοποιούνται κάποια αντισταμινικά

Μήπως έχετε διαβήτη;

Τα υψηλά επίπεδα ζαχάρου διαταράσσουν τα υγρά του ματιού, προκαλώντας αλλαγή στο μέγεθος της κόρης, αλλοιώνοντας έτσι την εστίαση και κατ’ επέκταση την όραση.

Έχετε καταρράκτη

Ο καταρράκτης προκαλεί θολή όραση, ιδιαιτέρως κατά τη διάρκεια της νύχτας, δυσκολία στην ανάγνωση ή ακόμα και αλλοίωση των χρωμάτων. Είναι συχνότερος σε άτομα με διαβήτη, στους καπνίζοντες και σε όσους παίρνουν κορτικοστεροειδή.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Ποιες ασθένειες φαίνονται στα μάτια μας;

Να εμπιστευόμαστε τα γαλανά μάτια; Τι έδειξε έρευνα