Μήπως τα πόδια σας είναι ανήσυχα το βράδυ;

  • Iatropedia
Συνήθως εμφανίζεται όταν είστε ξαπλωμένοι ή καθισμένοι για μεγάλο χρονικό διάστημα, όπως σε ένα αυτοκίνητο, αεροπλάνο ή σινεμά. Σταδιακά αρχίζει να υποχωρεί με την κίνηση αλλά το βράδυ εμφανίζεται πάλι. Ο λόγος για το σύνδρομο των ανήσυχων ποδιών.

Μπορεί να σχετίζεται με μια άλλη, πιο συχνή πάθηση που ονομάζεται περιοδική κίνηση των άκρων του ύπνου, η οποία προκαλεί συσπάσεις στα πόδια όλη τη νύχτα, ενώ κοιμάστε.

Άνθρωποι περιγράφουν τυπικά ανήσυχων ποδιών συμπτώματα του συνδρόμου ως δυσάρεστες αισθήσεις στα πόδια ή τα πόδια τους, συνήθως και στις δύο πλευρές του σώματος.

Σε ορισμένες περιπτώσεις, τα συμπτώματα εξαφανίζονται για μεγάλο χρονικό διάστημα αλλά μπορεί να επαναληφθούν.

Πότε πρέπει να δείτε ένα γιατρό

Μερικοί άνθρωποι με σύνδρομο ανήσυχων ποδών ποτέ δεν αναζητούν ιατρική βοήθεια επειδή νομίζουν ότι δεν είναι κάτι σοβαρό.

Ωστόσο μερικοί γιατροί αποδίδουν τα συμπτώματα στη νευρικότητα,στο άγχος, στην αϋπνία ή στις μυϊκές κράμπες.

Συχνά, δεν υπάρχει καμία γνωστή αιτία για το σύνδρομο ανήσυχων ποδιών. Οι ερευνητές υποψιάζονται ότι η κατάσταση μπορεί να οφείλεται σε ανισορροπία της χημικής ουσίας του εγκεφάλου ντοπαμίνη, η οποία στέλνει μηνύματα για τον έλεγχο της κίνησης των μυών.

κληρονομικότητα

Οι ερευνητές έχουν εντοπίσει τόπους στα χρωμοσώματα, όπου τα γονίδια για RLS / ΤΕΤ τα οποία μπορεί να ενοχοποιούνται.

Εγκυμοσύνη

Εγκυμοσύνη ή ορμονικές αλλαγές μπορεί να επιδεινώσει προσωρινά RLS / ΤΕ σημεία και τα συμπτώματα. Μερικές γυναίκες εμφανίζουν το σύνδρομο για πρώτη φορά κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, ιδιαίτερα κατά τη διάρκεια του τελευταίου τριμήνου τους. Ωστόσο, τα σημάδια και τα συμπτώματα συνήθως εξαφανίζονται μετά τον τοκετό.

Πηγή Mayo Clinic

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Τα «ανήσυχα πόδια» αυξάνουν την πίεση;

Μήπως ''χορεύουν'' τα πόδια σας το βράδυ;