Μήπως πονάτε στα πλευρά; Όλοι οι λόγοι

Ένα από τα σημεία του ανθρώπινου σώματος τα οποία καταπονο0ύνατι συστηματικά είναι τα πλευρά. Υπολογίζεται ότι ένας στους πέντε σε κάποια φάση της ζωής του θα ταλαιπωρηθεί από πόνους ήπιους έως έντονους πόνους στην περιοχή αυτή.

Οι αιτίες που προκαλούν τους πόνους στα νεφρά είναι μπορεί να είναι από ένα βήχα ή τραυματισμό ή ακόμη και από την οστεοπόρωση ή τις φλεγμονές στους συνδέσμους.

Πάντως οι παράγοντες που ενοχοποιούνται είναι :

Κατάγματα

Όταν τα πλευρά υποστούν κάποιο κάταγμα τότε ο πόνος είναι οξύς και μπορεί να διαρκέσει μέχρι και τρεις εβδομάδες. 'Έτσι οποιοδήποτε κίνηση είναι επώδυνη και προκαλεί αφάνταστο πόνο. Προτείνεται η θεραπεία με παυσίπονα και ακινησία

Πλευρίτιδα

Οι διάφορες λοιμώξεις του ανωτέρου αναπνευστικού όπως είναι η πνευμονία οι τραυματισμοί και άλλες λοιμώξεις διογκώνουν τους πνεύμονες με συνέπεια η αναπνοή να γίνεται δύσκολα και να πονούν τα πλευρά.

Ακόμη και το φτάρνισμα ή ένας βήχας είναι επόμενο και προκαλεί επιπλέον πόνο.

Πλευροχονδρίτιδα

'Ένας ακόμη λόγος που προκαλεί πόνο στα πλευρά είναι η πλευροχονδρίτιδα η οποία προκαλείται από την από την ινομυαλγία ή από κάποιον τραυματισμό και προκαλεί τον πόνο.

Η θεραπεία που συνιστούν οι γιατροί είναι συνήθως η λήψη μυοχαλαρωτικών και αντι φλεγμονώδη φαρμακευτικών σκευασμάτων που ανακουφίζουν από τον πόνο.

http://www.medicinenet.com

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Γιατί πονάει η «μέση» μου; Χρήσιμες συμβουλές

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

image description

ΕΓΚΥΚΛΟΠΑΙΔΕΙΑ ΥΓΕΙΑΣ

Η ζάλη, ή αλλιώς ζαλάδα, είναι ένα σύμπτωμα που μπορεί να οριστεί ως το αίσθημα αστάθειας ή απώλειας της...

Κάντε αναζήτηση στην εγκυκλοπαίδεια υγείας του iatropedia.gr

ΕΦΗΜΕΡΕΥΟΝΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

image description

Δείτε ποιά νοσοκομεία εφημερεύουν