Μήνυση στον Π. Πολάκη από τον νέο Διοικητή της ΥΠΕ Θεσσαλίας: “Οχετός και λάσπη”, λέει ο Φ. Σερέτης

  • Γιάννα Σουλάκη
Πολάκη
Σκληρή απάντηση στον Παύλο Πολάκη δίνει ο νέος Διοικητής της 5ης Υγειονομικής Περιφέρειας Θεσσαλίας - Στερεάς Ελλάδας, μετά από ανάρτησή του πρώην αναπληρωτή υπουργού Υγείας στο facebook, στην οποία τον κατηγορεί ότι πήρε “άδεια 57 ημερών” και ότι πραγματοποίησε “χριστουγεννιάτικο ταξίδι στο Πήλιο, με χρήματα του Ελληνικού Δημοσίου”.

Ο κ. Φώτης Σερέτης υποστηρίζει ότι θα καταθέσει μήνυση και αγωγή για συκοφαντική δυσφήμιση σε βάρος του πάλαι ποτέ ισχυρού άνδρα του Υπουργείου Υγείας, Παύλου Πολάκη και κάνει λόγο για “οχετό”, “ύβρεις” και “συκοφαντίες”.

Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά ο κ. Σερέτης: “Στον οχετό και στη λάσπη οφείλεις να απαντήσεις μόνο με επιχειρήματα, αναδεικνύοντας με σοβαρότητα την αλήθεια και όχι να ακολουθείς τους ειδήμονες των fake news, όπως ο εν λόγω κύριος πρώην αναπληρωτής Υπουργός Υγείας ονόματι Πολάκης Παύλος”.

Π. Πολάκης: “Ο κ. Σερέτης απουσίασε 57 ημέρες από τα καθήκοντά του, σε μόλις τρεις μήνες θητείας”

Στην ανάρτησή του ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Υγείας δημοσιεύει έγγραφο της 5ης Υγειονομικής Περιφέρειας, το οποίο εμφανίζει τον Διοικητή της 5ης ΥΠΕ να λαμβάνει 57 ημέρες άδεια για το 2019, ενώ είχε αναλάβει θητεία στις 19 Σεπτεμβρίου της ίδιας χρονιάς. Άμεση ήταν η απάντηση του Διοικητής της ΥΠΕ, ο οποίος υποστηρίζει ότι από τις 57 ημέρες μόνο οι 27 αφορούν τον ίδιο, ενώ τις υπόλοιπες είχε λάβει ο προκάτοχός του.

Ο κ. Σερέτης αναφέρει συγκεκριμένα:

“Από τις 57 ημέρες που αναφέρεται ότι δήθεν μετέβην σε εκτός έδρας μετακινήσεις με οδοιπορικά, οι 30 ημέρες είναι μετακινήσεις που έκανε ο προκάτοχός μου και επί κυρίου Πολάκη διοριζόμενος διοικητής και μόλις οι 27 ημέρες ήταν δικές μου μετακινήσεις, εκ των οποίων μόνο οι 14 ήταν με διανυκτέρευση και οφείλονταν στο γεγονός ότι αναλαμβάνοντας υπηρεσία στην 5η ΥΠΕ Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδας, την μεγαλύτερη σε γεωγραφικό μήκος υγειονομική περιφέρεια, θέλησα να έχω ιδία άποψη για τα νοσοκομεία και τα κέντρα υγείας τα οποία υπάγονται στην αρμοδιότητά μου. Αντί αυτού, ο κ. Πολάκης εν γνώση του αναφέρει ψευδώς, ότι όλες οι μετακινήσεις έγιναν από εμένα μέσα σε 3 μήνες και 10 ημέρες, προκειμένου να μεμφθεί την δουλειά που κάνουμε όλον αυτόν τον καιρό στην 5η ΥΠΕ, αλλά και να στοχεύσει ανεπιτυχώς, κατά της πολιτικής της κυβέρνησης στο χώρο της υγείας”

Δείτε την ανάρτηση του βουλευτή Χανίων του ΣΥΡΙΖΑ, Παύλου Πολάκη:

Φ. Σερέτης: “Τα ψέματα έχουν κοντά ποδάρια”

Σκληρή απάντηση δίνει, επίσης, ο Διοικητής της ΥΠΕ και στις κατηγορίες Πολάκη, ότι παραμονή πρωτοχρονιάς διανυκτέρευσε στο Πήλιο με χρήματα του Ελληνικού Δημοσίου και πληρώθηκε μάλιστα και τα εκτός έδρας. Ο κ. Σερέτης επέλεξε, όπως ισχυρίζεται, να βρεθεί δίπλα στο προσωπικού του Κέντρου Υγείας Ζαγοράς, το οποίο επί θητείας της προηγούμενης κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ είχε αφεθεί στην τύχη του.

“Στο δεύτερο εν γνώσει του αναφερθέν ψέμα στην ανάρτησή του στο facebook, αναγράφει ότι δήθεν πήγα να κάνω ρεβεγιόν στο Πήλιο την πρωτοχρονιά. Ο εκτοξευτήρας της λάσπης του όμως, δεν αναφέρει ότι μετέβην στο Κέντρο Υγείας Ζαγοράς το βράδυ της πρωτοχρονιάς, επιλέγοντας να ανταλλάξω ευχές στην αλλαγή του χρόνου με τους νοσηλευτές και ιατρούς του Κέντρου Υγείας Ζαγοράς και επέλεξα το συγκεκριμένο Κέντρο Υγείας, διότι επί θητείας της προηγούμενης κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ είχε αφεθεί πραγματικά στην τύχη του, τόσο από πλευράς υλικοτεχνικής υποδομής, όσο και από πλευράς προσωπικού. Δυστυχώς, για τον κ. Πολάκη τα ψέματα έχουν κοντά ποδάρια”, τονίζει ο Διοικητής της 5ης Υγειονομικής Περιφέρειας.

“Τον λόγο έχει πλέον η δικαιοσύνη”

Τις επόμενες ημέρες, αναφέρει ο Διοικητής κ. Φώτης Σερέτης, θα καταθέσει μήνυση και αγωγή για συκοφαντική δυσφήμιση εναντίον του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ κ. Παύλου Πολάκη:

“Το ήθος και η ευπρέπεια στον δημόσιο λόγο, χαρακτηρίζουν και τις πράξεις του καθενός μας. Τον λόγο πλέον έχει η δικαιοσύνη και τις επόμενες ημέρες καταθέτω μήνυση και αγωγή εναντίον του, για την συκοφαντική δυσφήμιση στο πρόσωπό μου. Θέλω τέλος να τονίσω, ότι η 5η ΥΠΕ Θεσσαλίας και εγώ προσωπικά καθώς και οι συνεργάτες μου, δουλεύουμε εντατικά όλο το 24ωρο και οι ύβρεις και οι συκοφαντίες δεν μας φοβίζουν. Απεναντίας μας κάνουν πιο δυνατούς, γιατί η δουλειά μας είναι η υπεράσπιση και βελτίωση της υγείας των πολιτών στους 9 νομούς της Θεσσαλίας και της Στερεάς Ελλάδας, που έχουμε την εκ του νόμου αρμοδιότητα”, καταλήγει ο Διοικητής.