Μήνυμα της ΟΕΝΓΕ για την Εργατική Πρωτομαγιά

  • Μαρία Τσιλιμιγκάκη
Αξιοπρεπείς συλλογικές συμβάσεις εργασίας, αξιοπρεπείς συντάξεις και άλλα...χαμένα εδώ και καιρό μας θυμίζει η Εκτελεστική Γραμματεία της ΟΕΝΓΕ στο μήνυμά της για την Πρωτομαγιά. Όσο για την "ανάπτυξη" που ευαγγελίζεται η κυβέρνηση, οι εκπρόσωποι της Ομοσπονδίας προβλέπουν ότι θα "πατήσει" πάνω στα συντρίμμια των δικαιωμάτων μας...

Διαβάστε παρακάτω το κείμενο της ανακοίνωσης της ΟΕΝΓΕ:

1η Μάη ημέρα σύμβολο για όλους τους εργαζόμενους.

Τιμάμε όλους εκείνους που βαδίζουν τον περήφανο δρόμο του αγώνα και των θυσιών για να απελευθερωθεί ο άνθρωπος από τα δεσμά της εκμετάλλευσης και της βαρβαρότητας.

Τα αιτήματα για 8ωρο, αργίας της Κυριακής, κατάργηση της ανήλικης εργασίας, αξιοπρεπείς μισθούς και συντάξεις, συλλογικές συμβάσεις, είναι επίκαιρα ενάμιση αιώνα μετά.

Η κυβέρνηση ξεκίνησε τη συζήτηση με το κουαρτέτο για νέο πακέτο σκληρών μέτρων σε βάρος μας. Απαιτούν να κάνουμε υπομονή και να περιμένουμε την ανάπτυξη. Η ανάπτυξη που ευαγγελίζονται θα πατήσει πάνω στα συντρίμμια των δικαιωμάτων μας. Σχεδιάζουν νέα μείωση του αφορολόγητου, νέα επιδρομή στις συντάξεις, απελευθέρωση των ομαδικών απολύσεων, περιορισμό της συνδικαλιστικής δράσης, θεσμοθέτηση της ανταπεργίας, ενεργοποίηση του αυτόματου κόφτη για τις κοινωνικές παροχές σε υγεία, παιδεία κλπ.

Η υγεία του λαού μετατρέπεται σε ένα ολοένα και πιο ακριβό εμπόρευμα, βαθαίνει η εμπορευματική λειτουργία των δημόσιων μονάδων υγείας, ενισχύεται συνολικά η επιχειρηματική δραστηριότητα, επεκτείνεται το άθλιο καθεστώς των ελαστικών μορφών απασχόλησης (μπλοκάκι, επικουρικοί, μέσω ΚΕΕΛΠΝΟ, με ΕΣΠΑ) αντί για προσλήψεις μόνιμου προσωπικού με πλήρη δικαιώματα.

Οργανώνουμε την πάλη μας ενάντια στην πολιτική που γεννά φτώχεια, ανεργία, ανασφάλεια, πολέμους.

Η 1η Μάη μας βρίσκει στο μάτι του κυκλώνα με τους πολέμους, τους βομβαρδισμούς χωρών, το ξερίζωμα λαών που στέλνονται στην προσφυγιά.

Με ολοένα και μεγαλύτερη εμπλοκή της χώρας στους επικίνδυνους πολεμοκάπηλους σχεδιασμούς του ΝΑΤΟ και της Ε.Ε για το αιματηρό ξαναμοίρασμα των πηγών, των αγορών – δρόμων μεταφοράς ενέργειας. Με την παρουσία της δολοφονικής μηχανής του ΝΑΤΟ στο Αιγαίο, με την αναβάθμιση του ρόλου της βάσης της Σούδας που είναι το ορμητήριο για το αιματοκύλισμα των λαών.

Τιμούμε την Εργατική Πρωτομαγιά, οργανώνοντας εδώ και τώρα την πάλη για την ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών μας!

Εμείς οι Νοσοκομειακοί γιατροί έχουμε μόνο μια διέξοδο. Μαζί με τον λαό στη πρώτη γραμμή του αγώνα για δωρεάν υγεία για όλους, για δικαιώματα στη εργασία και τη ζωή, με βάση την εποχή μας, τις ανάγκες μας!

Τιμούμε την Πρωτομαγιά δυναμώνοντας την πάλη μας ενάντια στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο!

Καλούμε τους συναδέλφους να πάρουν μέρος μαζικά στις ταξικές απεργιακές συγκεντρώσεις της 1ης Μάη.