Μήνυμα της ηγεσίας του υπουργείου Υγείας για την Παγκόσμια Ημέρα Νοσηλευτή

  • Μαρία Τσιλιμιγκάκη
Επιτροπή
Κάπως καθυστερημένα αλλά ...κάλλιο αργά παρά ποτέ, η ηγεσία του ΥΥΚΑ στις 6 το απόγευμα απέστειλε χαιρετισμό για την Παγκόσμια Ημέρα Νοσηλευτή ευχαριστώντας τους σκληρά αυτούς εργαζόμενους για την αυτοθυσία τους που κρατάει "όρθια" τα νοσοκομεία!

Διαβάστε παρακάτω τι αναφέρουν από το υπουργείο Υγείας:

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Νοσηλευτριών – Νοσηλευτών, η ηγεσία του υπουργείου Υγείας, αισθάνεται την ανάγκη να ευχαριστήσει από καρδιάς και δημοσίως, όλες τις νοσηλεύτριες και τους νοσηλευτές, που με αίσθημα ευθύνης και αυτοθυσίας, κράτησαν σε δύσκολες στιγμές όρθιο το Δημόσιο Σύστημα Υγείας, προσφέροντας τις υπηρεσίες τους σε ανθρώπους που τις είχαν ανάγκη, τόσο στις μεγάλες Δομές Δημόσιας Υγείας των αστικών κέντρων, όσο και στο πιο απομακρυσμένο Περιφερειακό Ιατρείο των άγονων περιοχών της χώρας.

Τα δύο τελευταία χρόνια, η ηγεσία του Υπουργείου Υγείας, παρά το ασφυκτικό δημοσιονομικό πλαίσιο, έχει καταφέρει να υλοποιήσει σημαντικές δράσεις για τη στήριξη του κλάδου της Νοσηλευτικής.

-Μετά από 7 χρόνια έχουν καλυφθεί ή βρίσκονται στην διαδικασία ανάληψης καθηκόντων ή έχουν προκηρυχθεί 1600 μόνιμες θέσεις νοσηλευτικού προσωπικού και 2500 θέσεις με σύμβαση ορισμένου χρόνου.

-Αυξήθηκε η χρηματοδότηση για τα δεδουλευμένα με αποτέλεσμα να μην υπάρχουν καθυστερήσεις και περικοπές για πρώτη φορά!

-Με νομοθετική ρύθμιση έγινε αύξηση του ωρομίσθιου κατά 20%.

-Κατοχυρώθηκε το επίδομα επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας.

-Θεσμοθετούμε Νοσηλευτική Διεύθυνση στον Οργανισμό του Υπουργείου Υγείας.

-Ανασυγκροτήθηκε με στόχο, μια πιο  ουσιαστική λειτουργία, το Εθνικό Συμβούλιο Ανάπτυξης Νοσηλευτικής (ΕΣΑΝ) για την καταγραφή μελέτη τεκμηρίωση και επίλυση των χρόνιων προβλημάτων της Νοσηλευτικής (Εκπαίδευση, Άσκηση, Ειδικότητες κ.λπ.).

-Αναβαθμίζεται ο ρόλος των νοσηλευτών, στο προς νομοθέτηση νέο σύστημα Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας.

Απέναντι σε αυτούς τους ανθρώπους, η ηγεσία του Υπουργείου Υγείας, δεν μπορεί παρά να δεσμευτεί για τη συνέχιση με ακόμα μεγαλύτερη ένταση, της προσπάθειας ενίσχυσης του ανθρώπινου δυναμικού στο ΕΣΥ και ανακούφισης ενός κλάδου που συμβάλλει καταλυτικά στην αξιόπιστη και αποτελεσματική φροντίδα των πολιτών. Πεποίθηση της ηγεσίας είναι ότι στο τέλος του κύκλου που άνοιξε τον Ιανουάριο του 2015, θα παραδώσει ένα σύγχρονο Δημόσιο Σύστημα Υγείας, στο οποίο οι λειτουργοί του, θα μπορούν να προσφέρουν υψηλού επιπέδου παροχές υγείας στους πολίτες, εργαζόμενοι σε ένα αξιοπρεπές περιβάλλον εργασίας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΕΦΗΜΕΡΕΥΟΝΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

image description

Δείτε ποιά νοσοκομεία εφημερεύουν